Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2024 nigdy tylko odbicia w lustrach wodach i oczach lustra się tłuką wody mącą a oczy odchodzą zasłaniam twarz rękoma czuję ciepło od wewnątrz 15
befana_di_campi Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Oryginalnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
corival Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 @iwonaroma W zasadzie szczera prawda. Pozdrawiam :) 1
Ewelina Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 @iwonaroma z przyjemnością przeczytałam. Pozdrawiam:) 1
wierszyki Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Trzeba dużo napisać, żeby coś tam jednak zobaczyć, inaczej będzie tylko, że najczęściej smutna, bo ludzie zwykle piszą, gdy mają jakiegoś doła. I to już takiego, że nie ma tam zupełnie nic poza tą twarzą, której nie potrafią zobaczyć. I cóż w niej ciekawego? Całkiem ładne bywa to, co zauważamy, bo zauważamy różne rzeczy i niejednakowo. Czytałam, że jest ciekawe całkowicie niewidzialne muzeum w Gdańsku, gdzie przewodnikami są osoby niewidome, które mają w ten sposób zatrudnienie. Wybierz się, na pewno Ci się spodoba, chętnie przeczytam :-) Pozdrawiam :-) W każdym razie ja wyobraziłam sobie, że to jest o tym :-) Niewidzialny Gdańsk (niewidzialnygdansk.pl) 1
iwonaroma Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @befana_di_campi dziękuję:) @corival :) Dziękuję i również pozdrawiam:) @Ewelina cieszę się:) Dziękuję i również pozdrawiam:) @agfka :) Dzięki za namiary, poczytałam o tym muzeum, super idea :) Tak, osa, pies i człowiek widzą inaczej, a człowiek uzurpuje sobie do jedynie słusznego widzenia świata ... A już niewidomy wie, że świat może być inny... Przełamywanie schematów (też spostrzeżeniowych) dużo uczy. Rzeczywiście, trzeba wiele napisać (a najpierw wiele przeżyć) by COŚ zobaczyć... Dzięki i również pozdrówka:) @Dagmara Gądek @Natuskaa @Waldemar_Talar_Talar @Kwiatuszek @Sylwester_Lasota Podziękowania:) kłaniam się 4
Rafael Marius Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 @iwonaroma Mnie z ukrytym obliczem Boga kojarzy. 1
iwonaroma Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Rafael Marius :) Tak głęboko nie sięgałam, ale czytelnik wszystko może :). Dzięki @Rolek :) dziękuję 1
poezja.tanczy Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2024 @iwonaroma Bo to ciepło, na te zwady Bo poczucie, tej przesady A u Ciebie pięknie I się dzieje Na plus :) M, 1
iwonaroma Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @poezja.tanczy :) dziękuję bardzo :) @sisy89 :) również podziękowania 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2024 @iwonaroma Bardzo trafne spostrzeżenie, bo przecież odbicia mogą być zniekształcone. 1
iwonaroma Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Wędrowiec.1984 dokładnie. I takie są, nawet w idealnie czystym kryształowym lustrze podmieniona jest chociażby strona lewa z prawą... A w cudzych oczach to już cała rozmaitość - naszego oblicza :) Dzięki
iwonaroma Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2024 @Dominika Moon :) dziękuję
Dominika Moon Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Bardzo ciekawy utwór, wielokolorowy. Odbieram to dwójnasób. Po przyglądaniu się sobie w różnych zwierciadłach: akceptacja siebie lub wstyd / zażenowanie, w obu formach ciepło. Pozdrawiam! 1
iwonaroma Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dominika Moon :) Ciekawe spostrzeżenie. Tak, emocje, uczucia dają ciepło. Choć bywają też takie co mrożą...:(. Ale takich unikajmy :) Również pozdrowienia 1
Rekomendowane odpowiedzi