Ten utwór został doceniony przez użytkowników. egzegeta Opublikowano 5 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 (edytowane) na początku nie glissando z Błękitnej Gershwina zanikająca cisza narastający szum długie ukośne kreski w żółtym świetle latarni i białe nocne motyle tuż na gałęzi w gęstym listowiu para grzywaczy przytulona do siebie liście drzew zmęczone upałem i suszą grają pierwsze skrzypce nagła sekundowa jasność przyćmiła światło lamp dopiero co mezzo piano a już forte pomruki z chmur i falujący szelest rozbudzonej ciemności improwizacja milknie ćmy odfruwają jeszcze tylko lecą świetliki, lecą, lecą... ukośne kreski coraz krótsze orzeźwiający chłód ptactwo zasnęło batuta legła na partyturze 2–5.07.2024 Edytowane 5 Września 2024 przez egzegeta (wyświetl historię edycji) 12
befana_di_campi Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Piękny, muzyczny wiersz :) Serdecznie :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 @egzegeta ... pomyślałam to samo, co Befana. Chciałam coś wyróżnić, ale nie da się... ładny wiersz, przyjemna lektura. Pozdrawiam.
corival Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 @egzegeta W głowie rozwinęła mi się odpowiednia muzyka i... zagrało się. Spodobał mi się Twój wiersz. Pozdrawiam :)
egzegeta Opublikowano 6 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 Za komentarze, za serduszka, za czytanie Wszystkim Państwu Bardzo Dziękuję z pozdrowieniem. 1
Ilona Rutkowska Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @egzegeta "orzeźwiający chłód"... Tak, że tak, to właśnie... podoba mi się:)
poezja.tanczy Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @egzegeta Bo co nuty, się rozsypały Tego klej-nuty, nie wyzbierały Wiersz na poziomie Brak uwag :) Pozdrawiam miło, M.
egzegeta Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 Ilona Rutkowska viola arvensis poezja.tanczy i tym razem Bardzo Państwu dziękuję. Pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 8 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 MIROSŁAW C. Bardzo Panu dziękuję.
egzegeta Opublikowano 25 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2024 (edytowane) Szanowna Beatrycze, owszem, zerkam tutaj od czasu do czasu i raczyłem uprzejmie zauważyć Twoją obecność. Dziękuję pięknie z pozdrowieniem. Edytowane 25 Października 2024 przez egzegeta (wyświetl historię edycji)
Wiechu J. K. Opublikowano 25 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @egzegetaWiktorze, bywaj tutaj częściej. Pozdrawiam!
egzegeta Opublikowano 25 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2024 Witaj Wiesławie z antypodów, dziękuję za ślad pod moim wierszem. Odnośnie do częstszej tu bytności, nie da rady - z weną nie jest mi po drodze; ona zwiewna, kokieteryjna, ja niestety już stary :( Pozdrawiam serdecznie.
Wiechu J. K. Opublikowano 25 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @egzegetaRozumiem Wiktorze, duch zawsze młody lecz ciało, ah!
Rekomendowane odpowiedzi