MIROSŁAW C. Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 (edytowane) pod świetlistą mgłą nanizane na cierniach głogu dojrzewają pacierze przydrożny Chrystus na ścianie deszczu puszcza w niepamięć gorący letni wiatr w pyłku i drobinie unosi się w powietrzu gorzki zapach piołunu i pikantny aromat wieczności gdzieś w miejscu wykropkowanym gwiazdami z nieba ja jestem Edytowane 30 Czerwca 2024 przez MIROSŁAW C. (wyświetl historię edycji) 7
Konrad Koper Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 @MIROSŁAW C. Zgrabny i inspirujący !!
MIROSŁAW C. Opublikowano 30 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 @Konrad Koper Dziękuję bardzo, pozdrawiam.
Bożena De-Tre Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 @MIROSŁAW C. Skromności aż nadto Poeto....wiersz nie infantylny słowem malowany podoba mi się. To nasze spojrzenie w niebiosa owocuje świadomością przemijania..... bez narzekania. Z pozdrowieniem letnim...
MIROSŁAW C. Opublikowano 30 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 @Dagmara Gądek Smartfonowy chochlik. @Bożena De-Tre Dziękuję i pozdrawiam.
MIROSŁAW C. Opublikowano 30 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 @Dagmara Gądek I jak widać, technologia usypia czujność... Pozdrawiam.
befana_di_campi Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 @MIROSŁAW C. Zaczytałam się. Cudnościowe :)))
MIROSŁAW C. Opublikowano 30 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 @befana_di_campi To miło, dziękuję.
iwonaroma Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 @MIROSŁAW C. Bardzo ładnie. Nie jest łatwo religijny wiersz napisać
corival Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 @MIROSŁAW C. Tam gdzie mieszkam teraz w zasadzie nie ma już piołunu, ale znam ten aromat i specyficzny wygląd. Bardzo mi podkreśla opisaną wieczność. Godny zatrzymania się obraz namalowałeś słowami. Pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2024 skoro powstał wiersz to jeszcze nie jesteś ......... :) czy to na pewno nasze pacierze może my sami tam dojrzewamy ciernisty głóg ciężarem życia Chrystus przypomniał że coś przed nami Pozdrawiam
MIROSŁAW C. Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 Dziękuję bardzo za wszystkie ślady zainteresowania, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi