Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marek.zak1 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2024 Andrzej, lekarz, mieszkający w Lesznie, chciał się od żony dowiedzieć wreszcie, czy go naprawdę kocha. Spytał – kochasz mnie Zocha? Usłyszał zaraz – no przecież jestem. 13
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2024 W kuchni? Łukasz Jasiński 1
poezja.tanczy Opublikowano 29 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2024 @Marek.zak1 Bo bez bycia, na przesady Są obycia, te bez zwady Fajnie napisane Samo życie :) Pozdrawiam miło, M.
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2024 - Kocha, nie kocha - myślała Zocha, kiedy mężowi strzeliła focha. Gdy ten powiedział: - Już się nie gniewaj. Odpowiedziała: - Spadaj! Wynocha! 1
corival Opublikowano 7 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2024 (edytowane) @Marek.zak1 Zgrabnie ująłeś głęboką myśl... Pozdrawiam :) Edytowane 7 Września 2024 przez corival (wyświetl historię edycji) 1
Marek.zak1 Opublikowano 8 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 To zlimerykowana odpowiedź mojej na to pytanie:). Poza tym żona Tewie, mleczarza, ze Skrzypka na dachu, odpowiedziała w podobnym duchu. Myślę, że nie tylko one dwie:). Pozdrawiam. @Sylwester_Lasota :)). Pozdrawiam. 1
Maciek.J Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 @Marek.zak1 a może usłyszał: przecież wiesz... Nie! @Sylwester_Lasota Sylwku w pierwszym wersie koniecznie miejsce akcji państwo, miasto etc.
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Potraktowałem materię limeryka dość swobodnie, ale nie ma sprawy, proszę bardzo: Dobry mąż - Kocha, nie kocha - z Myślenic Zocha, myślała gdy mu strzeliła focha. A gdy powiedział: - Już się nie gniewaj. Odpowiedziała: - Spadaj! Wynocha! Pozdrawiam :) 1
Gizel-la Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2024 (edytowane) pewnie jej wygodnie nie widzę tu zmyłek w czasach w których łatwiej spodnie zmienić niż dla spodni tyłek Edytowane 28 Września 2024 przez Gizel-la (wyświetl historię edycji) 2
Wędrowiec.1984 Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 @Marek.zak1 Dobre. Zocha, mistrzynią konsternacji.
[email protected] Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 @Łukasz Jasiński W kuchni... przy garach, bo przecież - stara! Pozdrawiam autora i Łukasza.
Marek.zak1 Opublikowano 12 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedyś w podobnym tonie usłyszałem osobiącie, a potem skojarzyłem, że podobnie żona mleczarza Tewiego też mu odpowiedziała. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi