violetta Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 (edytowane) Wchodzę do Łazienek, tu taki chłód, po drodze zjadam dwie garście białej morwy; czyste, zielone piękno z miłym miąższem w ustach. Podziwiaj piwonię, jej jedwabne piórka, ja w takiej sukni, o tym odcieniu dam ci pocałować koniuszek. Domowa lemoniada: Zebrane ze spaceru kwiaty lipy, pąki róż z eteryczną skórką mandarynki zalej wrzątkiem, tę lekko posłodziłam ksylitolem. Ale pyszne. @violetta Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 1 Czerwca 2024 przez violetta (wyświetl historię edycji) 6
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 Lubię morwy... Łukasz Jasiński 1
violetta Opublikowano 30 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 @Łukasz Jasiński kto nie lubi, nawet ptaki lubią:) 1
Arsis Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 @violetta Nie ma to jak zjadanie morw razem z ptakami. to znaczy zjadać morwy, zagryzając ptakami. oj, to taki bardziej horror... 1
violetta Opublikowano 30 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 @Arsis tylko wybrałam dojrzałe, jutro kolejne będę jadła, bo codziennie chodzę na spacery :)
Arsis Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 @violettawszystkie morwy w okolicy wyjedzone 1
violetta Opublikowano 30 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 @Arsis wszystkich nie zjem:) znam kilka drzewek rosnących z pysznymi morwami:)
Arsis Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 @violetta obsiadły je synogarlice, wrony, kruki... lepiej do nich nie podchodzić 1
violetta Opublikowano 30 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 @Arsis tam wysoko to może są, ja zbieram te nisko, na drzewa nie wchodzę:)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 (edytowane) @violetta Kiedyś w Polsce było ich bardzo dużo... A tak przy okazji: wracając do wiersza (komentarzy) pani przyjaciółki pod tytułem - "Przebudzenie" - dodam jeszcze to: - 1996 rok: napisałem pierwszy wiersz pod tytułem - "Gwiazdy" - można tutaj znaleźć, - lata 1999-2005: nauka w Liceum Zawodowym i zdanie egzaminu dojrzałości - matury, także: praca - rozdawanie reklamówek i "Życia Warszawy", acha, pracowałem jeszcze jako pomocnik mojego taty w Nadarzynie trzy dni (mój tata pracował wtedy w Zarządzie Dróg Miejskich, dodam: już nie żyje, patrz: wiersz - "Kierowca" - tutaj można znaleźć), zarobiłem wtedy pierwsze poważne pieniądze - 200 zł, mamie dałem 150 zł, resztę: wydałem na piwa u chłopaków na osiedlu - jestem z Dolnego Mokotowa, otóż to: Szkoła Podstawowa nr 1 im. Orła Białego i Kopiec Powstanie Warszawskiego - to moje dziecinne i młode życie, - lata 2007-2012: praca w Zakładzie Pracy Chronionej i Archiwum Akt Nowych, - 2017 rok (październik) zostałem bezprawnie wyrzucony na warszawską kostkę brukową (o tym już pani wie i nie będę po raz kolejny to samo powtarzał), - lata 2017-2021: różne prace społeczne na rzecz różnych schronisk, monarów i noclegowni - pracowałem jako osoba nielegalnie bezdomna i pracowałem również w Narodowym Klubie Libertyńskim (elitarna Agencja Towarzyska) jako ochroniarz, kończąc: nie wszystko pani musi widzieć (tajemnica służbowa), więc: nie ma pani żadnego prawa wywierać na mnie żadnej presji, abym znalazł kolejną pracę. Łukasz Jasiński Edytowane 30 Maja 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Arsis Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 @violetta człowiek siedział na drzewie, zlazł z niego. I tylko patrzeć jak wlezie na niego znowu 1
violetta Opublikowano 30 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2024 @Arsis za pożywieniem, czemu nie, ja to robię od dziecka:)
poezja.tanczy Opublikowano 31 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2024 @violetta Bez całusa, co zadane Na całusy, poczekane Lubię tę Twoją delikatność Fajnie napisane I smakowicie podane :) Pozdrowienia miłe, M. 1
violetta Opublikowano 31 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2024 @poezja.tanczy cieszę się, że mnie tak odbierasz:) jestem szcześliwą istotką:) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 31 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jaki koniuszek dasz mi pocałować piwonii piórka a może paluszka to propozycja niecna skryta w słowach ja wolę szyję a być może usta w chłodzie łazienek nastrój się zagnieździł wiatr zmarszczył pałac razem z łabędziami król Staś w amfiteatrze dziś bez gawiedzi zadba abyśmy byli tylko sami :) dodałem ilustrację muzyczną - trafiłem przed chwilą w intrenecie Edytowane 31 Maja 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 31 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2024 @Jacek_Suchowicz oj te Twoje wersje są superowe:)
Bożena De-Tre Opublikowano 31 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2024 Violu zmysłowy wiersz.Idę szukać mordy...trzeba gęby komuś doprawić po takim Twoim wierszu z morwami..... i znowu się uśmiecham.Lubię Twoje przemyślenia .Pozdrawiam morwowych morwowo....
violetta Opublikowano 31 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2024 @Bożena De-Tre dzięki, dziś też morwa i ciemna:) pojawiła się porzeczka:) pierwsze plony:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ewelina Opublikowano 4 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2024 @violetta lubię zwiewność Twoich wierszy. Morwę też piję czasami :) 1
violetta Opublikowano 4 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2024 @Ewelina cieszy mnie, lubimy to samo:) 1
Rekomendowane odpowiedzi