Weronika Imago Opublikowano 17 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 czy żołnierze stojący po dwóch stronach barykady mierzący do siebie wzrokiem pozbawionym wyrazu nawet nienawiści czy żołnierze którzy nie znają się i żeby było jasne strzelają bez większych uprzedzeń po prostu dla sprawy czy ci żołnierze trafiają do jednego nieba? czy stwarza się dla nich osobne przedziały? czy będzie okazja sobie rękę podać i wyjaśnić że oni tak po prostu bez większych uprzedzeń dla sprawy
Wiktor Desiczewski Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 podoba mi się... stawiasz w tym wierszu bardzo ważne pytanie...a przecież wszyscy ludzie są równi dla Boga przecież.. heh.. nigdy się w ten sposób nie zastanaiwałem... pozdro wiktor
Nula Brzoskwinia Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 bez pierwszej zwrotki byłoby znacznie lepiej.
Patryk_Nikodem Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Jak dla mnie nie jest źle, ale nie oznacza to że mi się podoba. Szczerze mówiąc średnie to. Cały przekaz wg mnie trochę banalny..szczególnie to niebo. Czy oby rzeczywiście wszyscy? pozdrawiam
Michał Barański Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Dobry! Ciekawe pytanie, dylemat - lubię takie niekonwencjonalne rozmyślania. Forma może nie jest doskanała, ale coś w tym wierszu jest, co mi się bardzo podoba:) z czwartej strofy usunąłbym "sobie" pozdrawiam i życzę dalszych dylematów:)
Michał Barański Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 jednka możnaby zamienić "niebo" na coś bardziej neutralnego... pozdrawiam:)
wanda 164 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Dobry temat i ciekawe przemyślenia, tylko mało wierszowate... Pozdrawiam, Wanda
Samo zło Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 mi niestety się nie podoba, wcale mnie nie obchodzi gdzie trafiają żołnierze po śmierci, strona techniczna tekstu też pozostawia wiele do życzenia
Rekomendowane odpowiedzi