Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 20 Marca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2024 (edytowane) czekam na ciebie w ogrodzie pełnym snów gdzie kwitną fiołki fioletem pachnie raj a ty mi przynieś stokrotną czułość słów bo ja dla ciebie na dłoni serce mam czekam na ciebie w tym śnie się kończy świat ty nawet nie wiesz rok ósmy sterczę tu więc chyba błądzisz lub nie chcesz mnie już znać chociaż ja byłam tą perłą z twego snu. Edytowane 20 Marca 2024 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 14
Jacksons Fan Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2024 @viola arvensis Podoba mi się... 1
viola arvensis Opublikowano 20 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2024 @Dobry, Zły i Brzydki cieszę się niezmiernie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2024 @viola arvensis Podoba mi się. Nie wiem jak to nazwać, ale spróbuję tak: lubię "daleko od siebie odsunięte rymy", o których można zapomnieć, że powinny być, i wnet o sobie przypominają. 1
viola arvensis Opublikowano 21 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2024 @Wędrowiec.1984 Rozumiem, ostatnio też coraz bardziej lubię/doceniam tego typu rymy. @andreas miło, dziękuję :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2024 szkoda czekania szkoda ośmiu lat jest tylu innych co raj mogą dać stracone dni i noce samotność wciąż trwa ty tylko jedno ziemskie życie masz :) 2
viola arvensis Opublikowano 21 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2024 @Jacek_Suchowicz lecz ona nie chce wysłuchać żadnych rad w sennym ogrodzie zatrzymał się jej świat i tą nadzieją dokarmia się jak ptak co dawno skrzydła połamane ma. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2024 w wyobraźni świat do dziś jeszcze tkwi jak sny wracają pełne szczęścia dni głośnym błaganiom uległ dobry los i wrócił cały on zmieniony na wskroś 1
viola arvensis Opublikowano 21 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2024 @Jacek_Suchowicz lecz odmieniony to nie jest już ten sam więc pomyślała innemu serce dam i wyszła wreszcie przestała o nim śnić postanowiła odtąd radosną być 2
poezja.tanczy Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 @viola arvensis O perły warto dbać A nie tylko przy nich stać Wspaniałe pisanie! Pozdrawiam miło, M. 1
viola arvensis Opublikowano 22 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 @poezja.tanczy dziękuję bardzo ❣ 1
FaLcorN Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 @viola arvensis Poetycko pierwsza zwrotka lepsza. pozdrawiam 1
viola arvensis Opublikowano 22 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 @FaLCorneL lepsza, bo bajkowa. W drugiej czar pryska.
Wiesław J.K. Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @viola arvensisCzytając strofy wiersza przychodzi na myśl niespełnienie, które jest tak częstym zjawiskiem na tym świecie, lecz przychodzi czas orzeźwiających myśli i kroczymy dalej przez życie bardziej doświadczeni. Pozdrawiam! 1
viola arvensis Opublikowano 22 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 @Wiesław J.K. piękna refleksja 1
FaLcorN Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 @viola arvensis Jestem bardziej obiektywny, bo nie jestem autorem utworu. Jest lepiej napisana, lepiej płynie. Jakby z jednego błysku weny :-) Bajkowa? Tak, też :-)
viola arvensis Opublikowano 22 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 @FaLCorneL to dobrze. Druga powinna zgrzytać.
FaLcorN Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2024 @viola arvensis Masz swoją wizję/koncepcję poezji. To dobrze, tak powinno być. Ja nigdy nie liczę niczego i wiecznie improwizuję. Po prostu się spowiadam i otwieram Kinder Niespodziankę :-) PS. Zawsze brzmisz autentycznie, ni się puszysz ni pompujesz, dlatego dobra jest ta poezja :-) Dużo Weny! Dobranoc!
viola arvensis Opublikowano 23 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2024 @FaLCorneL wobec tego bardzo dobrze improwizujesz. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każde pisanie ma wartość i jest dobre jeśli płynie z serca. Pięknego dnia ! 1
Rekomendowane odpowiedzi