Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Starzec Opublikowano 9 Lutego 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 (edytowane) dzień za dniem przecież wszyscy tak mają do czasu ja tak nie chciałem umówiłem się z życiem na wieczność umowę parafowałem pierwszy prawnik ostrzegał przed naiwnością nie słuchałem mądrzejszych finał musiał więc być jedyny taki do rozpuku śmiało się życie od początku miało plan na mnie prozaiczny wprawdzie powiedzieć mi a ku ku zawiodłem siebie naiwnością że umowa jednostronna ma sens a może gdybym życie docisnął bardziej ? Edytowane 11 Lutego 2024 przez Starzec (wyświetl historię edycji) 8
iwonaroma Opublikowano 9 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 Dla mnie - świetny. Ale ostatni wers bym wyrzuciła (a poprzedni zakończyła pytajnikiem) - wówczas w podtekście jest nie tylko więcej, ale może... wszystko? :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 10 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2024 @Starzec Od dociskania głowa boli Kiedy człowiek ma za dużo swawoli A wiersz na temat Z sensem Pozdrawiam miło, M. 1
duszka Opublikowano 10 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2024 @Starzec Chyba lepiej zawieść się sobą niż życiem... Pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 10 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2024 @Starzec Ale może wtedy mniej byłoby w Tobie poezji? :) 1
Starzec Opublikowano 10 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2024 @iwonaroma i to jest do przemyślenia, dziękuję i pozdrawiam:) @poezja.tanczy dziękuję i pozdrawiam:) @duszka a czy to nie jest tożsame....? dziękuję i pozdrawiam:) @Leszczym ale, może za to więcej prozy:) tej życiowej:) dziękuję i pozdrawiam:) 2
duszka Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie nie :) Bo mogę żyć w zgodzie z życiem (jego prawami, jego "naturą") lub nie... I chyba każdy człowiek - w odróżnieniu od innych stworzeń należących do natury. Miłego dnia - w zgodzie z życiem :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... nie czekaj, dociśnij i.. wyciśnij... :) 1
Starzec Opublikowano 11 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2024 @duszka idealistyczne podejście, jednak życie nie jest do końca czarno- białe :) @Nata_Kruk a kto mi da drugie życie?....:) dziękuję i pozdrawiam:)
duszka Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...ale możemy do bieli dążyć, a więc się na to dążenie zdecydować, bo jej obecność, choć nieczęsta i krucha, to jest realna. To miałam na myśli :)
Rekomendowane odpowiedzi