Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Bożena De-Tre Opublikowano 14 Stycznia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2024 Stary Świat Ten dawny Świat, dziś już passe, przypomina koszulę. W kratę koszula we wspomnień kuferku, której przyglądam się czule. Ma swe zapachy, ludzkie marzenia owiane miłości czasem. Dzisiaj jest ze mną jak wielkie dzieło. Powoli wraca do łask. Na fotografii miała ją babcia, zanim nadeszły łzy. Dziś znów potrzebna, zamknięta w kufrze nuci opowieść swą… 8
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2024 Witam - też lubię flanelowe koszule - są miłe - fajny wiersz pachnie nostalgią - Pzdr.serdecznie.
Bożena De-Tre Opublikowano 15 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2024 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję Ci Waldemarze …właśnie dziś z nostalgią flanelową w kratę założyłam-:)Dobrego dnia.
Wiechu J. K. Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Bożena De-TreTych kilka słów doprawdy potrafi poruszyć myślenie. Pozdrawiam Bożeno!
Bożena De-Tre Opublikowano 15 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2024 @Wiesław J.K. Jeżeli tak mówisz i tak jest to o to mi chodziło..pamiątki po mojch bliskich mnie wzruszają.Dziękuję Ci za Twój czas..
Corleone 11 Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre Sentymentalnie, Bożeno - i w Twoim stylu. Ładnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia.
Bożena De-Tre Opublikowano 16 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2024 @Corleone 11 Dziękuję za odwiedziny.Tak ,czasami kawałek materiału wywołuje emocje…dobranoc. 1
Corleone 11 Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2024 @Bożena De-Tre Miło mi było odwiedzić Cię literacko - jak zresztą zawsze Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia .
Bożena De-Tre Opublikowano 16 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2024 @Corleone 11 A tak jak obiecałam niespodzianka niebawem-:)Jeszcze raz dziękuję za każde „ ludzkie” „ słowo z poetycką treścią.Dobrej nocy.. 1
wierszyki Opublikowano 17 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2024 Takie dziwne rymy. Przypomina mi to pewną panią archeolog, z którą lubiłam konsultować wygląd ogródka. Pozdr. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi