Ten utwór został doceniony przez użytkowników. error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 To za daleko zaszło - mówiłem O słońcu, światła szukając w gniewie. Gdy mrok pompował melatoninę - Demona, który mnie pcha do ciebie. O świt błagałem, gdy opadały, Miraż wołając, ekrany powiek. Łzą oko z jawy się wypłukało, Przegrałem walkę o brak - usnąłem. Co noc świat złudny się we mnie wznieca - Na wyciągnięcie ręki mi jesteś. Nie mam już w ciele swym sprzymierzeńca I znów się boję umierać we śnie. 11
GrumpyElf Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 @error_erros Pierwsza strofa jest tak smaczna! Mniam, można się nasycić. Trochę mam problem z ostatnim wersem aka puentą. Za bardzo podałeś ją na tacy moim zdaniem. Wyjątkowo czuję ten wiersz, bo ostatnio mam koszmary, w których umieram. Jednak swoją szyszynkę bardzo wielbię Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - tytuł zacny.
Marek.zak1 Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 Są dwie szkoły, jedna, że we śnie spełniają się marzenia, druga, że przychodzą koszmary, gorsze niż na jawie i człowiek pragnie świtu. Peel z tej drugiej. Już widno, noc z głowy. Pozdrawiam
error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A mnie się wydaje, że puenta nie wynrzmiewa tak, jak chciałem. Chodziło mi o śmierć jako śnienie na wieczność, a tego w moim odczuciu za bardzo nie widać :< U tego peela spełnianie marzeń we śnie to koszmar ;D 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 Pierwsza - klasa! Pozdrawiam :)
GrumpyElf Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, dokładnie tak wybrzmiewa. Jedyne co, to ostatnia strofa nie dorównuje pierwszej, a nawet drugiej.
error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ;D Tak, widzę to. Nie pierwszy raz zresztą. Często łapię się na tym, że przez dwie strofy jakoś idzie, a gdy przychodzi do doprowadzenia do puenty, tak bardzo skupiam się na jej zrealizowaniu, że forma schodzi na dalszy plan...
error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak. A nawet nie!
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 @error_erros Moja szyszynka też fiksuje. Pozdrawiam :)
error_erros Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Amputować! To zawsze pomaga Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Giorgio Alani Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2023 @error_erros Podobno w średniowieczu ludzie wierzyli, że w szyszynce znajduje się dusza człowieka
error_erros Opublikowano 17 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja słyszałem, że w nerkach.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2023 @error_erros Lubię śnić, ale jeszcze bardziej lubię powyobrażać sobie różne rzeczy przed zaśnięciem, pomarzyć, pofantazjować. Tuż, tuż przed utratą świadomości, trochę odpłynąć, wcielić się w postać, którą chciałem kiedyś być, podywagować o swoich światach, etc..
error_erros Opublikowano 17 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też tak miałem i zawsze wkurzało mnie, że ledwie zacząłem marzyć, a już usypiałem :P
beta_b Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2023 Dziś pierwszy raz zdarzyło mi się płakać przez sen. Obudziłam się od kapiących po policzkach łzach i na wilgotnej poduszce. Dziwne. A tekst ciekawy, sprawny, jak to u Ciebie. Bb
error_erros Opublikowano 17 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję! Pierwszy raz słyszę, że płakanie przez sen jest w ogóle możliwe. Ale za to jakie liryczne!
beta_b Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedyś obudziłam się od własnego śmiechu na głos, zdarzały się orgazmy. ;) ale fizyczne łzy - po raz pierwszy. Też się zdziwiłam, po "oprzytomnieniu". bb
Czarek Płatak Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 doczytałem do końca i w tym momencie Kalina Jędrusik zaśpiewała 'Bo ja się boję sama spać" :)) Tylko te ekrany powiek błee
error_erros Opublikowano 19 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt, zdarzały mi się lepsze metafory :P
Rekomendowane odpowiedzi