Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 13 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2023 (edytowane) Zróbmy coś bardzo daleko zbyt mocno aby dla nas i powietrza i wiersza zabrakło uczyńmy real z sercem – rozmroźmy tę zimę żeby najśmielszego erotyka było dużo za mało poczujmy ten świat prze odważnie ażeby czytelnik dostrzegł że nas już nie ma a potem ucieknijmy czterema nóżkami za pas przed każdą – nawet malowniczą – literą. Warszawa – Stegny, 17.12.2023r. Edytowane 14 Grudnia 2023 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 13
Bożena De-Tre Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2023 @Leszczym Super.Na czterech łapach „ ucieknijmy” wracając do korzeni.Odkryjmy Człowieczeństwo w tej przeboksowanej rzeczywistości.Tytuł proponuję …Apel” ok?Pozdrowiam 1
obywatel Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2023 apel do piszących i ironia, gorzkiej ucieczki przed pisaniem, temat obczaskany, a mimo to stara się złamać konwenanse i układy, przypomina krzyk, trzask rozmrażanego lodu w dusznej atmosferze układów, w mojej ocenie bardzo dobry wiersz, który można interpretować i politycznie, i społecznie. niech oceną będzie zostawione serce :))) 1
jan_komułzykant Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2023 Coś czuję, że to już niedługo, więc trenować trzeba. Zastanawiam sie tylko, czy w poziomie, czy w pionie i jakiegoś solidnego drzewa nie szukać ;) Fajnie odjechane. 2
Rafael Marius Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczęśliwie już się sama rozmroziła i mogłem wreszcie wyjść na dwór po miesiącu. No ja to, co najwyżej kółkami 3 lub 4 zależy w jakim pojeździe. 1
Monia Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Leszczym Dobrze jest czasem tak uciec,aczkolwiek lepiej nie robić takich rzeczy nagminnie.Pozdrawiam ;) 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Leszczym W sensie, stwórzmy coś i niech później czytelnicy o tym piszą, ale już bez naszego wtrącania się w komentarze? 1
duszka Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten fragment mi się szczególnie podoba :) A podobałoby jeszcze bardziej, gdyby zamienić w nim "zimę" na "ziemię". Pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre Dziękuję. Słuszna uwaga - zmienię tytuł :) @sam_i_swoi Bardzo dziękuję sam... @jan_komułzykant Link swoją drogą też ciekawy - może nie bardzo rozumiem kontekst, ale ok. Mówisz, że coś niedługo - a co konkretnie? @Rafael Marius Na kółkach też można całkiem szybko uciekać, ba może nawet szybciej. Sugeruję jakiś dodatkowy silniczek i zwiewamy :) @Monia A no widzisz, w tym kłopot jest niemały, że tak naprawdę coś tam można zwiać, ale tak jakoś bardziej na trwałe i w jakiś decydujący sposób nie ma jak uciec :// @Wędrowiec.1984 O na przykład też coś takiego. Mnie może chodziło o jakieś działanie na maksa, ale napisanie wiersza na maksa też tym czymś jak najbardziej być może. @duszka Słuszna uwaga, ale do pogody chciałem się odnieść, bo czasem lubię takie odniesienia. Ale i owszem to właściwie mimo globalnego ocieplenia, to ziemię należałoby rozmrozić... 3
Wędrowiec.1984 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem. Szkoda, że w sumie nie pamiętasz już, o co Ci chodziło, ponieważ chciałem dopytać się, czym jest wiersz na maska. Maksymalnie dobry? Maksymalnie długi? Tutaj nie rozumiem o jakie maksimum dokładnie chodzi. 1
Tectosmith Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Leszczym W zasadzie wielu artystów zostało poznanych dopiero po ich śmierci więc to uciekanie przed własnym tekstem może mieć dużo racji. Widzę, że się postarałeś i dobrze to wszystko wyszło. Ciekawy i zastanawiający wiersz. Pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Leszczym... ten "apel... " udał się.... :) 1
Leszczym Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Wędrowiec.1984 Nie wiesz, mnie chodziło o nieskonkretyzowane działanie na maksa. W stylu nie wiem, no na przykład opracowanie jakiegoś tematu w maksymalny sposób. Dajmy na to jakiś naukowy referat dla przykładu. Ale może też być jakiś giga wiersz, książka, tomik, przed którym - ano właśnie - wręcz później trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie :) Dajmy na to książka formatu Szatańskich wersetów Rushdiego ... @Tectosmith Dzięki, może faktycznie się starałem, ale jak to mam zwyczaju raczej mocno spontanicznie. Nie dorosłem jeszcze do siedzenia nad wierszem dajmy na to dwóch, trzech godzin, co ma swoje plusy, ale i minusy też się znajdą. Również pozdrawiam !! @Nata_Kruk Ekstra ;)) 1
Nata_Kruk Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 ... ekstra.. bez oczka... :) 1
Leszczym Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Jeszcze raz dziękuję. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Leszczym Jestem za. Pozdrawiam
Leszczym Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Andrzej_Wojnowski Świetnie, świetnie. Również pozdrawiam :)
violetta Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Rafael Marius ja mam weekend w parku, gdzie ten bielusieńki śnieg, będę chaszcze oglądać, ale święta mają być w odwrocie:) mam plany na nowy rok, sylwestra:) 1
Rafael Marius Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze to coś.. Ja też już od dwóch dni wychodzę, korzystając z ocieplenia i wolnych od śniegu chodników. Ale ich nie zdradzisz.
violetta Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 @Rafael Marius nie, ja niczego nie zdradzam:) 1
Rekomendowane odpowiedzi