Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 10 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 namalowałam obraz - taki najlepszy dla siebie ponawlekałam tęczę na burzę wyszeptałam odważną nutę... i niebo ciemne pojaśniało a teraz siedzę... i wzdycham dryfuję spojrzeniem otacza mnie kojąca cisza 13
Rafael Marius Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Malujesz obrazy, czy to metafora? 1
Ewelina Opublikowano 10 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 @Rafael Marius metafora... daleko idąca :) 1
Rafael Marius Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja czasem maluję. A skoro metafora to odbieram jako przewartościowanie na lepsze, tego co postrzegane. W sumie to i tak wszystko jest subiektywne można sobie namalować co się chce, kwestia wprawy. 1
Ewelina Opublikowano 10 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 @Rafael Marius bardzo trafne spostrzeżenie. O to mi w wierszu chodziło. Tak, to prawda z tym malowaniem. Wszystko to kwestia wprawy. 1
Rafael Marius Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to cieszę się iż udało się odgadnąć. 1
Gizel-la Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @Ewelina Stworzyć swój własny świat, w którym jest nam dobrze - to jest właśnie sztuka! Nie każdy potrafi... Wiersz zmusza do refleksji 1
Tectosmith Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @Ewelina Zwyczajowo niepoprawny romantyzm, ale to właśnie lubię w Twoich wierszach. Warto się zatrzymać przy takim obrazie i zamyślić. Pozdrawiam ciepło :-) 1
Ewelina Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @Gizel-la bardzo dziękuję za odwiedziny :) Mieć własny świat to jest to! Pozdrawiam :) @Tectosmith ach, aż niepoprawna jestem?:) Pozdrawiam Cię serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Rafael Marius masz dar do trafionych diagnoz :) 3
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2023 @Ewelina kojąca ta cisza. W ładnych słowach namalowana :) 1
duszka Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2023 @Ewelina Ujmujące to własne radosne niedowierzanie, że potrafiło się sobie pomóc, że jest to możliwe... Piękny moment - poczułam go :) Pozdrawiam 1
Ewelina Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2023 @wolnosc_mojej_duszy bardzo dziękuję :) @duszka bardzo się cieszę :) Dziękuję za piękny komentarz. Pozdrawiam :) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2023 A ja kiedyś malowałem :). I muszę przyznać, że dodkonale opisałaś ten stan, kiedy po skończeniu pracy nad obrazem, przychodził czas na kontemplację dzieła :). I za to masz plusika ode mnie :). Pozdrawiam 1
Ewelina Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2023 @Sylwester_Lasota bardzo Ci dziękuję :) Malowanie to niezwykła sztuka, ma w sobie coś magicznego. Pozdrawiam :)
any woll Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2023 (edytowane) @Ewelina też mi się zdarza czasem "dryfować"... Edytowane 17 Grudnia 2023 przez any woll (wyświetl historię edycji) 1
staszeko Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2024 Oddychamy aż do bólu życiem, żeby nim nasiąknąć, jak sweter w deszczowy dzień, wtedy nie widzimy już nic ponad to, co czujemy i malujemy to: rozciągnięte i zdeformowane, wyblakłe i wzmocnione przez niespokojny umysł. Oto refleksje, wywołane Twoim wierszem. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2024 @Ewelina Tak lubię i lubię burzę i szumiący delikatnie deszcz. 1
Ewelina Opublikowano 20 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2024 @staszeko piękna refleksja... Ach i się rozmarzyłam :) @Wędrowiec.1984 podobne mam upodobania Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wiechu J. K. Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2024 @Ewelina Lubię takie obrazy. Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 20 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2024 @Wiesław J.K. bardzo się cieszę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też lubię:) Pozdrawiam słonecznie:) 1
Rekomendowane odpowiedzi