Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Corleone 11 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 (edytowane) Chwile życia podobne są kasztanom. Człowiek traci je, jedną po drugiej, jak kasztanowiec swoje owoce. Żadnej nie da się umieścić na powrót tam, gdzie tkwiła. Warszawa, 28.03.2006 r. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 7 Grudnia 2023 przez Corleone 11 Dodanie fotografii (wyświetl historię edycji) 8
Rafael Marius Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @Corleone 11 Niestety czasu nie da się cofnąć.
Corleone 11 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @Rafael Marius Tak - i jakkolwiek, nawet maksymalnie, wypełnilibyśmy je treścią naszych wysiłków - obojętnie, czy fizycznych, intelektualnych, artystycznych czy duchowych - i tak przeminą. A z drugiej strony, wiedząc, że żyjemy wiecznie, z wcielenia na wcielenie - wtedy oczywistym jest, iż to właśnie czasu zawsze mamy pod dostatkiem: całą Wieczność. Dzięki Ci bardzo za wizytę, uznanie i komentarz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam Cię serdecznie.
Tectosmith Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @Corleone 11 Wcale nie przeminą a po prostu ulegną transformacji, po prostu. Takie właśnie jest życie. Pewnie chciałbyś żyć wiecznie, ale mam dla Ciebie bardzo złą wiadomość - w nowym wcieleniu nie będziesz już sobą i za cholerę nie zapamiętasz nawet sekundy z obecnego życia. Ja osobiście mam to gdzieś i mam zamiar zaniknąć na dobre. Pozdrawiam. 1
Rafael Marius Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie warto o tym pamiętać i nie spieszyć się ponad miarę. 1
Leszczym Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @Corleone 11 Na bazie odległych wierszy widać niemały postęp w pisaniu :)) 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @Corleone 11 Pozdrawiam
RafałStudziński Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @et cetera szkoda że nie kasztelany w butelce ;)
Nata_Kruk Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 (edytowane) @Corleone 11... ładne porównanie utraty chwil, do spadających kasztanów, fakt... nijak 'zasadzić' je z powrotem w to samo miejsce. Ładne zdjęcia.! Miłego wieczoru. Edytowane 7 Grudnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Corleone 11 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 @Tectosmith Jesteś pasjonatem kłótni, uparcie chcącym mieć zawsze ostatnie słowo w omawianym temacie. Dlatego i tym razem nie podejmę rozmowy. Pozytywnej energii. 1
Corleone 11 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2023 (edytowane) @Rafael Marius Masz calkowitą rację: "(...) warto o tym pamiętać (...)". Dziękuję Ci za odpowiedź. Serdeczne pozdrowienia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . @et cetera Miło mi wielce, że zajrzałeś i przeczytałeś . Dzięki Ci za wizytę i uznanie. Odnośnie do zbierania i noszenia przy sobie kasztanów: jest to, jak najprawdopodobniej wiesz, zwyczaj energetycznie pożyteczny. Serdeczne pozdrowienia. @Leszczym Mm, wielce miło przeczytać taki komplement . Dziękuję Ci zań bardzo, jak również za odwiedziny i czytanie oraz uznanie. Serdeczne pozdrowienia. @Andrzej_Wojnowski Wielkie dzięki za wizytę, przeczytanie oraz uznanie dla wiersza. I oczywiście za nawiązujący doń fragment jednego z odcinków "Stawki większej niż życie". Niezapomniani Leszek Herdegen i Stanisław Mikulski... Pozdrawiam Cię serdecznie . Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na sielankę pod wierzbą wzywasz, mości kasztelanie Studziński? Dzięki za odwiedziny i czytanie, serdecznie Cię pozdrawiam. @Nata_Kruk Nato, ładny komentarz ... Dziękuję Ci bardzo. Miło mi gościć Cię poetycko i cieszyć się Twoim uznaniem. Prawda, nijak da się to zrobić. No ale... Zdjęcia są z internetu, niemniej dziękuję. I za życzenie; pracowało mi się spokojnie, jak to w Czwartki o tej porze. Dobrej nocy. Serdeczne pozdrowienia . Edytowane 7 Grudnia 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji) 3
Wiechu J. K. Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Corleone 11 Pomysłowo Michale, a wszystko w tym życiu takie ulotne. Pozdrawiam! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Tectosmith Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapewne masz rację. Wiersz jednak ładny i zasługuje na serduszko. Pozdrawiam :-)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 spostrzeżenie bardzo bystre przyznać muszę czy odkrywcze tu ten temat pomijamy chwile życia swym urokiem stale kuszą wykorzystać - a autorce serce damy :) 1
Monia Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Corleone 11 Sama prawda umieszczona w wersach pozdrawiam ;) 1
Corleone 11 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Wiesław J.K. Ooo, Wiesławie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Miło mi bardzo, że przyszedłeś z literacką wizytą . Dzięki Ci wielkie: także za "Pomysłowo". "Ulotne", masz rację, "wszystko w tym życiu". To prawda. Na szczęście mamy pamięć i możemy fotografować. Co u Ciebie?? Serdeczne pozdrowienia . 1
Corleone 11 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Tectosmith Zasługuje. Dziękuję zatem i ponownie życzę pozytywnej energii. @Jacek_Suchowicz Fajny czterowiersz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , ale dlaczego "autorce" ?? Jacku, dzięki Ci zań wielkie. I oczywiście za odwiedziny, czytanie i serduszkowe uznanie. Serdeczne pozdrowienia . @Monia Moniu, miło mi było Cię ugościć. Cieszę się i wielce dziękuję . Pozdrawiam Cię serdecznie . 1
Rekomendowane odpowiedzi