Ten utwór został doceniony przez użytkowników. error_erros Opublikowano 1 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 My, zmiennocieplni, którym bluźnierstwa, Wkładano w usta, by grzech wynaleźć, Nie zagrzewamy żadnego miejsca, Ogień ciał naszych - złudny, nietrwały. Wiatr decyduje, ile w nas chłodu, Bojkotujemy go, kiedy milknie, W słońce - gorący nieba oczodół - Zrzucamy mokrą od łez wylinkę. Znowu będziemy w noce zimowe Śnić, że się wzajem w ciepło sprzęgamy, Jedno drugiemu na sercu głowę Złoży, nie czując, że to już kamień. 8
Wędrowiec.1984 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @error_erros Bardzo ładnie nakreśliłeś stałocieplnego człowieka, ale o zmiennocieplnych uczuciach, o które trzeba dbać (ogrzewać), by nie ostygły. W sumie, nigdy bym w ten sposób nie pomyślał. Jesteś bardzo oryginalny, o ile prawidłowo interpretuję wiersz.
error_erros Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Im bardziej nastawiam się z jakimś wierszem na baty, że napisałem coś niezrozumiałego, tym szybciej ktoś mi udowadnia, że jest wprost przeciwnie xD Wszystko odczytałeś w punkt, koleżko! ;>
Wędrowiec.1984 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @error_erros Nie doceniasz się, już Ci powiedziałem. :)
kwintesencja Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @error_erros ciekawy koncept wiersza, ciekawe rymy :)
error_erros Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo ;D 1
Tectosmith Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @error_erros Staram się jakość odnieść do wiersza, dostosować, ale nie potrafię. Moim zdaniem to dowód, że nie jestem człowiekiem. Sam wiersz jest ciekawy, ale dla mnie to abstrakcja. Pozdrawiam.
iwonaroma Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 Dziś poważnie u Ciebie, bez ironii (no chyba, że gorzka ;)). Poruszający wiersz.
error_erros Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie, bez ironii! Rzadko, ale się zdarza ;D Dziękuję!
Marek.zak1 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 Tak, to o zmiennych emocjach, a trochę wprowadza w błąd "ogień ciał naszych zmienny...", bo tu wskazujesz jednak na ciało. No i smutna końcówka o zimnym, kamieniu. Bywa pewnie często. Pozdrawiam
error_erros Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, ale jest to jedynie reakcja ciała na emocje. Bo czyż nie one wywołują ten ogień? ;> Smutne końcówki to u mnie są programowo! ;D
error_erros Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nawet nie wiem, jak mam się do tego komentarza odnieść...xD
Rekomendowane odpowiedzi