Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 11 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2023 (edytowane) różą mnie trącasz niedbale głos zciszam żyję niemym pragnieniem w bezpiecznym domku dla grzecznych lalek Edytowane 12 Listopada 2023 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 9
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Ewelina Lapidarnie …świadomie ..z bólem który nie jest tym ostatnim.M.Jasnorzewska pewnie porozmawiałaby z Tobą o tej 4-wersówce pełnej treści.Pozdrawiam.. 1
Tectosmith Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Ewelina Wystawiasz autorko Peelkę na niesamowite doświadczenia. Ładny wiersz, trochę mnie rozbawił. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Ewelina Opublikowano 12 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Tectosmith dziękuję, taki mam nastój i taką sobie wymyśliłam "kreację" w wierszu. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Bożena De-Tre czasem mniej znaczy więcej... Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 Nagich lalek? Łukasz Jasiński
Nata_Kruk Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 Ewelino... fajna ta "Pustka"... dobre... różą mnie trącasz - kolce swoje zrobią - zostawiłabym jako pierwszy wers i dalej tylko ciutkę rozbić... co Ty na to.?. sugestia, jn. ale 'dziecię' Twoje. różą mnie trącasz niedbale głos zciszam żyję niemym /pragnieniem/ ...................... masz literówkę w tym słowie w bezpiecznym domku dla grzecznych lalek 1
Tectosmith Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Nata_Kruk @Ewelina Ja bym jednak pozostawił tak, jak jest. Każdy wers wyznacza konkretne zdanie i moim zdaniem to dobrze ze sobą współpracuje. Rozbicie na większą liczbę wersów wprowadza niepotrzebne przerwy w czytaniu, wydźwięk wiersza staje się inny. Pozdrawiam obie Panie :-)
Leszczym Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Ewelina Ekstra Ci wychodzą te miniaturki. To już zdaje się któraś z kolei... Brawo!! 1
Ewelina Opublikowano 12 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Łukasz Jasiński a nie wiem czy są nagie. To już zostawiam wyobraźni czytelników. @Nata_Kruk dziękuję za wnikliwe czytanie i wyłapanie literówki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do innego rozdzielenia treści, wydaje mi się, że tak jak jest teraz jest ok. Oczywiście to moje zdanie ;) Rozdzielenie zmieniłoby sens w jakimś stopniu, co oczywiście też jest ciekawą alternatywą. Ja jednak tym razem zostanę przy swoim. Pozdrawiam serdecznie @Leszczym sprint mam we krwi ;) Dziękuję, że zajrzałeś :) 2
Leszczym Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) @Ewelina A co będzie jak dobiegniesz? Chawira? ;) Edytowane 12 Listopada 2023 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Ewelina Są, aby dziewczyny mogły je ubierać, a chłopcy - rozbierać. Łukasz Jasiński
Leszczym Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Ewelina To takie słówko na duży dom... 1
Ewelina Opublikowano 12 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Leszczym ok....:) Wiesz, ono ma także inne znaczenia więc wolałam się upewnić :) @Łukasz Jasiński a czy nie mogą tego robić same? 1
Leszczym Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Ewelina @Ewelina akurat tego nie wiedziałem, te inne znaczenia były poza moim zamiarem. Chciałem też może zaakcentować, że czasem ciut trudniej o wyjście naprzeciw niemym pragnieniom niż o zmianę domu w kontekście bardziej materialnym :// No ale to może zbyt pesymistyczne jest zdanie :// 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Ewelina Owszem, mogą, ale za to chłopcom nie wolno przeszkadzać w sklejaniu samolotów F-50 i wtedy będzie sprawiedliwa równowaga. Łukasz Jasiński
Leszczym Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Ewelina Bo bywa przecież bardzo różnie i czasem też dobrze ;)) 1
Ewelina Opublikowano 12 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Leszczym nie wiem czy pesymistyczne...na pewno ma w sobie dużo prawdy. @Łukasz Jasiński no tak. W zasadzie po co przeszkadzać w czymś co nas nie interesuje i nie dotyczy. 2
Leszczym Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Ewelina W każdym razie tekst się udał. Naprawdę udał. Powtórzę, że właśnie te miniaturki te 4 wersówki świetnie Ci wychodzą :)) No ale to moja subiektywna jest opinia ;)) 2
Ewelina Opublikowano 12 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @Leszczym dziękuję ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi