Ten utwór został doceniony przez użytkowników. duszka Opublikowano 30 Października 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 rozwierają się rany na oścież a dłonie kulą się w pięści bez nadziei i uderzają bez miłości na oślep 13
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Witam - smutno ale prawdziwie - Pozdr.wieczorowo. 1
Rafael Marius Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 @duszka Tak to często bywa z ludźmi, którzy zgubili wiarę. Stracili drogowskazy na swoich drogach. 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Mądra treść... Duszko... pozwoliłam sobie tak tak czytać, bez zobowiązań oczywiście. Pozdrawiam. Bez wiary rozwierają się rany na oścież a dłonie kulą się w pięści bez nadziei i uderzają bez miłości na oślep 1
Marek.zak1 Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Myślisz, że ci z wiarą biją mniej bezwzględnie? Krzyżowcy po zdobyciu Jerozolimy wymordowali wszystkich muzułmanów w mieście. Takich przykładów były tysiące. Pozdrawiam. 1
duszka Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, nieraz własnie w smutku doswiadczamy rozjasnienia... Rozjaśnienia spojrzenia. Dziękuję Ci :) Może znaleźli, czy postawili sobie inne - do innych celów... Dlatego odczuwam, że wszyscy potrzebujemy (jakiejś) wiary. Dziękuję :) Dziękuję Ci za pozytywny odbiór i przemyslenia na temat formy - wezme je pod uwagę :) Wiem, o czym piszesz, ale w tych tysiącach przykładów, pomimo, ze nazywały sie wierzącymi, nie było tej wiary, o której spróbowałam napisać w tym wierszu - wiary nierozłącznie zjednoczonej z nadzieją i miłością. Ja nazwałabym ją "prawdziwą". To wszystko :) @Natuskaa@Andrzej_WojnowskiDziękuję Wam :) 4
iwonaroma Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nie wiara a ignorancja. 1
Tectosmith Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 @duszka To by oznaczało, że jestem bardzo złym człowiekiem. Pozdrawiam.
duszka Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To niełatwe być dobrym człowiekiem, ale już sama tęsknota za tym i dążenie do tego chroni nas przed poddaniem się złu - pomimo zranień i własnych potknięć. Wierzę w to i w to, że u Ciebie jest podobnie :) U mnie jest. Pozdrawiam :) @iwonaroma Dziękuję Ci i pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... to było tylko moje czytanie, teraz czytam raz jeszcze i w sumie... podoba mi się Twoje. 1
viola arvensis Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 @duszka tak, bez wiary nie ma miejsca ani na nadzieję ani na miłość. Pięknie. 1
poezja.tanczy Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 @duszka Czyli jednak lepiej z wiarą :) Pozdrowienia najlepsze 1
andrew Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @duszka Prowadzeni sloganami, nie czujemy, nie myślimy. Czy jesteśmy światu potrzebni... Pozdrawiam serdecznie, Miłego dnia 1
duszka Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niezwykłe jest dla mnie to doświadczanie, że się wzajemnie uzależniają - żadna z nich nie jest sama. Dziękuję Ci :) U mnie zdecydowanie tak, bo choć jest jeszcze niestabilna i niedojrzała, to już potrafi ochronić mnie przed rozpaczą, która wczesniej wpędzała mnie w depresję. Dziękuje Ci i również najlepiej pozdrawiam :) Tak, slogany maja coś z programowania, ale są też mądrości, które w tak intensywny i trafny sposób wypowiadaja prawdę, że budzą nasze uczucia i myśli, uświadamiaja nam, o co w życiu chodzi... Dziekuję Ci i również miłego dnia :) 2
duszka Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @A-typowa-b@Kamil Olszówka Bardzo mi miło - dziękuję :) 1
Rekomendowane odpowiedzi