Ten utwór został doceniony przez użytkowników. poezja.tanczy Opublikowano 27 Października 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 Z cyklu: Dwóch czy jeden Mydło w płynie, dla polityka Polityka nie ustała Bo czym chwalić się nie miała Bo czym Tobie przypodobać Zacząć, skończyć, no i zobacz Tyle dzieje się chwilami Tak zasłaniasz się zasłonami Tyle braków i określeń Nie doczekasz prostych skreśleń Byleby by człowieka stłuc Byleby, co drugi buc I ta TYKA nie taktyka Ale zwykła polityka Gra, zabawa, jak kto woli Mnie w tym nikt nie przeszkoli Mnie w tym nie odnajdzie się Bo nie lubię kiedy źle Bo nie lubię kiedy wieje Zimno, chaszcze, oraz knieje Dojenie ile się tylko da I maksyma, ciągle trwa Od czasów rzymskich Nic się nie zmieniło Senatorzy Wielu ich było A wszyscy, jak jeden, z brudnymi rękami Bo tak to już jest, z politykami //Marcin z Frysztaka Wszystkie moje książki Za darmo Znajdziesz na stronie: wilusz.org 9
viola arvensis Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @poezja.tanczy "bo tak to już jest z politykami" - podpisuję się pod tekstem obiema rękami. 1
poezja.tanczy Opublikowano 27 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @viola arvensis :) Miło mi, że zaglądasz Spokojnego wieczoru
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 Witam - czysta prawda - polityka to nie poezja - Pozdr. 1
Leszczym Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 @poezja.tanczy Tak faktycznie już jest i chyba faktycznie czas się z tym trochę pogodzić ;)) 1
Rafael Marius Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie tyle z politykami, co z systemem. Samonapędzającym się mechanizmem skonstruowanym przed wiekami, nad którym nikt już nie panuje. A politycy są tylko jego ofiarami. Inna sprawa po co się tam pchali. W jego trybiki. Edytowane 28 Października 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
poezja.tanczy Opublikowano 29 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 @Waldemar_Talar_Talar Tak to właśnie jest Dzięki za czytanie @Leszczym Co nie znaczy, że nie można o tym mówić :) Dzięki za komentarz @Rafael Marius Nie wiem, może jestem dziwny Ale nie przekonuje mnie tłumaczenie "zawsze tak było" Albo "inaczej się nie da" Każdy zaczyna na nowo I poddaje się, bo tak jest wygodniej Pozdrowienia najlepsze @Andrzej_Wojnowski @Tectosmith @Dragaz Dzięki że zajrzeliście Pozdrowienia dla wszystkich! 3
Rafael Marius Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie twierdzę, że zawsze tak było. Wręcz przeciwnie kiedyś nie było skomplikowanego systemu. Ludzi było mało i mogli się wyżywić, ze zbieractwa na terenach Afryki. Potem nas przybyło i konieczną stała się organizacja życia społecznego. Niestety słabo naszym przodkom wyszła. Teraz ten sam schemat jest powielany pod różnymi nazwami. Tylko nieliczne jednostki mogą uciec, samowystarczalni pustelnicy. 1
Rekomendowane odpowiedzi