Rafael Marius Opublikowano 27 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie, życie porwie każdego swoim wiecznym nurtem niezależnie od tego, czy ktoś chce, czy nie. Ono jest silniejsze, a śmierć jest tylko nazwą dla rejsu ku szczęśliwym wyspom, które z ziemskiej perspektywy wydają się być tylko mglistą iluzją. Dziękuję za serduszko i komentarz.
slow Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @Rafael Marius Z przyjemnościś czytam co piszesz. Pisz jak najwięcej i jeszcze więcej. Będę czytać ...wszystko :) Urlop się zaczął. Odpoczynek. Życz mi spokoju :) Pozdrawiam :) slow... 1
Kwiatuszek Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @Rafael Marius Jaki cudowny wiersz! Porywają mnie w Twojej twórczości zdrobnienia:-) Pozdrawiam! 1
Rafael Marius Opublikowano 27 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłe słowa i zachętę. Zatem życzę miłego, spokojnego i cichego urlopu. 1
violetta Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @Rafael Marius to ty jej pożycz:) spisz umowę. Kiedyś potrzebowałam 20 tys i pożyczyłam od takiego chińskiego modela niebieskookiego, w sumie sporo zyskał, bo ostatnia rata była oprocentowaniem 2 tys. Przez rok spłacałam mu:) czasem mnie nawet pozdrawia i pyta czy potrzebuję kredytu, ale na razie nie potrzebuję. Spoko gość:) 1
Rafael Marius Opublikowano 27 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za pozytywny odbiór i serduszko. A zdrobnienia są częścią gwary warszawskiej, stąd pojawiają się w moich wierszach, lubię je używać. Moja babcia ze strony ojca bardzo często zdrabniała co się dało i cioci też nie są obce. 1
Kwiatuszek Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @Rafael Marius A to ciekawe co piszesz. Moja babcia pochodziła spod Warszawy, może ja też przez to wszystko zdrabniam? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 27 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Całkiem możliwe, jeśli do niej jesteś podobna. A tak to często bywa. Ja jestem najbardziej podobny do dziadka ze strony ojca, czyli typowo. 1
duszka Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @Rafael Marius Wiara, nadzieja, miłość są odpowiedzią na przemijanie i związane z nim cierpienie, a Ty dołączasz do niej subtelną wizję "wejścia w wieczność". To moje odczucia :) Pozdrawiam.
Rafael Marius Opublikowano 27 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale ona wcale nie chce tego mieszkania remontować. Tylko tak się wymawia. Generalnie to jej się nic nie chce. Zawsze była ostatnia w kolejce do pracy, w nadziei że dla niej nie starczy.
Rafael Marius Opublikowano 27 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak najbardziej, to jest poetycki opis przeżyć, których doświadczyłem umierając w szpitalu. Choć tak dokładnie tego na papier przelać się nie da. Jednak zrobiłem to na tyle, na ile mi mój obecny warsztat pozwala. Dziękuję za serduszko i trafny komentarz.
poezja.tanczy Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @Rafael Marius I takich iskierek szczęścia jak najwięcej Ci życzę Świetny wiersz Nie czuć w nim jesiennego chłodu Pozdrawiam serdecznie 1
Rafael Marius Opublikowano 28 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo i wzajemnie. Dziękuję za dobre słowo i serduszko. 1
Rafael Marius Opublikowano 29 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 @Somalija Dziękuję za polubienie i zainteresowanie.
Nata_Kruk Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i niechby... nastąpił pozytywny ciąg dalszy... :) 1
Rafael Marius Opublikowano 30 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ustawajmy w wierze, że tak się stanie, wszak inaczej być nie może. Życie jest przecież wieczne i prędzej, czy później odnajduje szczęśliwe ścieżki. Dziękuję za komentarz i serduszko. 1
Rafael Marius Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 @Monia Dziękuję za przychylność i zainteresowanie. 1
Rafael Marius Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @viola arvensis Dziękuję za serduszko i zajrzenie.
Bożena De-Tre Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 @Rafael Marius …a gdy znajdziesz już Wyspę Szczęśliwą (?) Ludzkie skończy się dryfowanie ,powiedz wszstkim z nadzieją :TU było miło ale….po co to było ?Zmęczenie ludzkie z nostalgią boską o mnie walczyło …po co to było?? 1
Rafael Marius Opublikowano 2 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za ciekawy komentarz i serduszko. Pytanie dość trudne i chyba z takich na które każdy może znaleźć własną odpowiedź. A może lepiej wcale go nie zadawać?
Rekomendowane odpowiedzi