Corleone 11 Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2023 @Somalija Proszę bardzo.
Rafael Marius Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pojechałem sobie dzisiaj ręcznym wózkiem na spacerek, na godzinkę. Na elektryczny jest już za zimno. Na bloku w okolicy, ktoś w nocy wymalował pro palestyński mural. Niestety aparat został w elektrycznym pojeździe. Zapomniałem przełożyć. Zatem nie mam zdjęcia. Pewnie go wkrótce zamalują. A ze zdrowiem tak średnio. Bywało lepiej i gorzej. A u Ciebie?
poezja.tanczy Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2023 @Somalija Tak jak mówisz, Stare historie odkopywane na nowo Niczego się nie uczymy Tylko krew i męka.. w ładną propagandę ubrana Pozdrowienia najlepsze
lirycznytraktorzysta Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2023 @Somalija Nie znam historii, więc się wypowiem: przemawia do mnie wiersz, a puenta porusza.
Somalija Opublikowano 24 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja Twoim przykładem też przespacerowałam się ulicą mojego miasta. Patrzyłam na niebo, światło, budynki i ludzi... Byłam w nostalgicznym nastroju i cieszyłam się ciepłem dnia... Niestety musiałam wrócić za biurko do pracy, ale choć chwilę przyjemności urwała dla siebie... Wszystkiego dobrego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @poezja.tanczy Boli mnie cierpienie i właściwie nie oglądałam żadnych informacji, ale mogę sobie wyobrazić... to bardzo przygnębiające... DZIĘKUJĘ 1
Somalija Opublikowano 24 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czas odrobić zaległości, to zaczęło się w latach trzydziestych... w Niemczech...
Rafael Marius Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O tak, dzisiaj było super. Opalałem się w letnim ubraniu na słoneczku przed blokiem i gadałem z przechodzącymi sąsiadami oraz kurierem, który na coś czekał lub zrobił sobie przerwę.
Somalija Opublikowano 25 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @Rafael Marius @Rafael Marius Ja czekam na kurierów ponieważ dostałam premię i zamówiłam sobie sukienkę, dzieciakom kupiłam rękawiczki, swetry, synkowi kozaki i książeczki... Teraz, czekamy na to wszystko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ,
Rafael Marius Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @Somalija Ja też większość rzeczy kupuje przez internet. Tylko część jedzenia na bazarach. Warzywa głównie. Od 4 do 9 paczek tygodniowo. W tym będzie 6. Mam paczkomat inpostu na bloku.
Somalija Opublikowano 25 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @Rafael Marius Hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , moja córka też ma paczkomat... My z synkiem lubimy naszego Pana kuriera...
Rafael Marius Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. U nas się ciągle zmieniają, raz na dwa tygodnie. W Warszawie wszystko jest anonimowe. Jednym odpowiada, a innym nie.
Somalija Opublikowano 25 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @Rafael Marius Nasz Pan Artur, zna mojego synka od becika, bo mu ten becik dostarczał Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niesamowite. U nas jest taka rotacja w tym zawodzie. Ludzie popracują, jak pół roku to już dobrze. Takie zajęcie na początek. Też dla cudzoziemców. Jakieś dwa tygodnie temu była nawet kobieta. Młoda dziewczyna, nawet całkiem ładna.
Somalija Opublikowano 25 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @Rafael Marius Dlaczego miałaby być brzydka? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo dla ładnej to niebezpieczna praca. Ktoś ją wciągnie do mieszkania i co zrobi. Drobna, szczupła dziewczynka. Przyniosła lekką przesyłkę. Ja też byłem rozebrany, bo spodziewałem się mężczyzny. Akurat myłem się w łazience. 1
poezja.tanczy Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @Somalija Byleby nie brać zbyt dużo na własne barki Szczególnie jeśli atrakcyjne :) 1
Krzysztof2022 Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 @Somalija Nie tylko dobrze piszesz, ale myślę, że prawdziwie definiujesz. To dobrze, oby takich więcej. Pozdr. Krzysztof
Somalija Opublikowano 29 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 @Krzysztof2022 Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek mógł poprawnie zdefiniować układ Patestyńczycy-Izraelici... Chociaż mam ogromną chęć napisać wiersz o Żydach od czasów biblijnych do 1933 roku i dalej poprzez ostateczne rozwiązanie do dziś...
Krzysztof2022 Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 @Somalija Trudny temat poza horyzontem naszej świadomości. Pozdr. Krzysztof ps. życzę powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi