Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tymczasem Opublikowano 18 Października 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 Muza Zaczytałam się w Twych wierszach nieprzytomnie zakochałam w zgrabnych rymach bez pamięci. Oddam chętnie stare pióro i atrament byleś tylko literami mógł mnie pieścić. Wchłonę gładko każdą kropkę i wykrzyknik, z wersów spiję całą słodycz słodkich słówek. Od słów pierwszych stracę głowę przeparadnie nie zważając czy to tytuł czy nagłówek. W cudzysłowie ukołyszę tęskne serce, z pytajników zrobię łańcuch niespodzianek. Wielokropek włożę skrycie pod poduszkę niech się przyda gdy zaskoczy nas poranek. Zadedykuj mi najlepsze Twoje wiersze, otul strofą ciepłą szczelnie jak szalikiem. Bądź łagodny, pobłażliwie nie wyśmiewaj kiedy mylę epitety z akapitem. Gdy uleci gdzieś natchnienie, przyjdzie kryzys co przyniesie nieproszony twórczy uwiąd nie porzucaj swoich wierszy pamiętając żeś poetą jest kochany, ja twą muzą. Dla amatorów nieco rubasznego humoru poniżej specjalna wersja ostatniej zwrotki: Gdy uleci gdzieś natchnienie, przyjdzie kryzys co przyniesie nieproszony twórczy uwiąd nie porzucaj swoich wierszy pamiętając żeś poetą z dużym P a jam Twą muzą. ;) 14
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @Tymczasem Ale Cię "wzięło" ładnie. Może ten Twój Poeta też jest na tym portalu, może pisze podobnie do Ciebie? Zresztą, na co mi taka wiedza, wystarczysz mi, tylko pisz. Ukłony :) 1
tetu Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 Bardzo mi się podoba. Jest melodyjny, równiutki i co ważne z humorem. Jedynie w poniższym fragmencie wkradł się, jak sądzę przypadkowo dodatkowy rym, co mną troszkę zawahało. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poza tym uśmiecham się do wiersza:) Pozdrawiam.
Tymczasem Opublikowano 18 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @Alicja_Wysocka W moim życiu jak na złość pojawiają się jedynie meżczyźni, którzy z pisaniem wierszy nie mają nic wspólnego patrząc na moje pisanie jak na nieszkodliwą fanaberię ;) (niejedyną zresztą). Zatem kochana czekam na mojego Poetę ... najlepiej z dużym P ;))) @tetu mam nadzieję, że ta jedna fałszywa nutka nie zakłóca w znaczący sposób całej melodii wiersza ;) Pozdrawiam cieplutko ;)
tetu Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @Tymczasem spokojnie jest ok. Zameldowałam tylko, gdybyś jednak zdecydowała coś zmienić;) Serdeczności.
DaisyLight Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 Trudno się nie uśmiechać czytając twój wiersz. Zgrabnie napisany, nietypowy i tylko jedno mnie martwi. Nie daj Boże żebyś wpadła w szpony poety. Paskudny gatunek męski...neurotyczny i kompletnie bez odpowiedzialności za swoje czyny. Koszmar... :) 1
Tymczasem Opublikowano 18 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @DaisyLight Może znajdzie sie taki, co poetą jest jedynie po godzinach a przez resztę czasu "uziemiony" w bliskim kontakcie z rzeczywistością ;) ... Trzeba mieć nadzieję ;)))) 1
DaisyLight Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @Tymczasem Może z jakiejś posezonowej wyprzedaży :))
Rafael Marius Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @Tymczasem Poetki to z reguły dla kontrastu preferują konkretnych i życiowych mężczyzn. Mamy na myśli takie dla których poezja jest głównym lub istotnym źródłem utrzymania. Choć z drugiej strony o zrozumienie dużo łatwiej z drugim podobnym duchem poetą. Taka to jest sprzeczność nie do pogodzenia.
Tymczasem Opublikowano 18 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @Rafael Marius Jesli dobrze zrozumiałam ludzie dobierają się kontrastami i dzielą rolami- jeden zarabia a drugi wnosi w związek element artystyczny czyli niematerialny ;) Idąc tą logiką powinien trafić mi się jednak gatunek, o którym pisała DaisyLight bo jestem bardziej z tych "uziemionych" niż "odlecianych" ;) Oj biada mi ;)))))))) 1
Rafael Marius Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro taka jesteś, to statystycznie masz duże prawdopodobieństwo trafienia kogoś takiego. Ja też do tych konkretnych należę, choć staram się choć trochę być innym. Poezja też mi w tym pomaga. Mój przypadek tę logikę potwierdza. Przez sześć lat byłem w burzliwym związku z poetką, taką oficjalną, regularnie wydającą, czerpiącą z pisania dochód na poziomie około 30% miesięcznych wpływów na konto. Głownie z płatnych spotkań z poezją w całym kraju oraz udziału w uroczystościach ku pamięci. Ekscentryczną, szaloną, o bardzo oryginalnej urodzie, przyciągającą wzrok każdego mężczyzny i zazdrosne spojrzenia kobiet. Dla której własna poezja i jej popularyzacja była najważniejsza w życiu, od dziecka, a każda prawda tylko chwilą gnaną wiatrem wolności na wszystkie strony świata. Ale ja nie narzekam. Jeden z ciekawszych moich związków. Pasowaliśmy do siebie świetnie, co zresztą wszyscy od początku zauważali. Z żadną osobą tyle czasu w życiu nie spędziłem, tylu słów nie wymieniłem. I może bylibyśmy do dziś, gdyby nie moja skłonność do zmieniania osobowość. Ktoś zaczyna z kimś znanym, a kończy z zupełnie innym. Nawet ona nie nadążyła.
Tymczasem Opublikowano 18 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 (edytowane) @Rafael Marius Ja mam wrażenie, że mężczyźni po prostu za mną nie nadążają. Mam skłonności do podejmowania róznych wyzwań, biegałam maratony, trathlony, jeżdzę na nartach, latałam na paralotni, lubię podróże, lubię róznorodność. Staram się złapać balans życia rozumiany jako łączenie pierwiastków pewnego szaleństwa i stałości (w końcu po podróży czy lataniu na paralotni dobrze jest wrócić do domu, który nie jest pusty). Tak samo jest z łączeniem duchowości z uziemieniem bo na codzień pracuję nazwijmy to w twardym biznesie a wieczorami dla równowagi piszę wiersze. Zatem trudno mnie wsadzić w jakiś konkretny szablon a jeśli nie ma szablonu to i ciężko spotkać kogoś z kim będę kompatybilna ;) A swoją drogą skłonność do zmieniania osobowości mnie bardzo zaintrygowała ...... raczej rzadkie zjawisko... Edytowane 18 Października 2023 przez Tymczasem (wyświetl historię edycji) 1
Rafael Marius Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @Tymczasem Ja też obecnie staram się o równowagę, kiedyś lubiłem bieguny. Miałem nawet ksywę skrajniak. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Owszem bardzo rzadkie i komplikujące życie, dysfunkcjonalne... delikatnie mówiąc. Na szczęście u mnie przebiega to powoli. Gorzej mają Ci, którym zmienia się z dnia na dzień. To też tożsamości płciowej dotyczy czasami. Zatem bardzo trudno takim osobom wchodzić w prawowierne związki na całe życie Ja nawet nie próbowałem. Zawsze grałem w otwarte karty.
Kwiatuszek Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 @Tymczasem Super wiersz! Pozdrawiam!
Tymczasem Opublikowano 19 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 @Kwiatuszek dziękuję Kwiatuszku ;) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 Wiersz przecudnej urody. Czytam go sobie już któryś raz i zazdroszczę facetowi dla którego go napisałaś. Cóż mogę zrobić? Trafia mnie już nie powiem co... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Tymczasem Opublikowano 19 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 (edytowane) @Alicja_Wysocka Alicja przecieram oczy ze zdumienia czytając taki komentarz od Ciebie. Powtarzam i będę powtarzać, ze jesteś moją mentorką, wzorem niedościnionym i co najwyżej mogę Ci sznurówki moimi wierszami wiązać .... i nie traktuj tego jako fałszywej skromności czy kokieterii. Takie jest moje odczucie. A Twoje wiersze uwielbiam czytać, bo co raz to odnajduję w nich nowe smaczki ... no i ta cudowna lekkość .... miodzio! ;) I jeszcze jedno.....faceta któremu zadedykowałam wiersz nie ma ;) Edytowane 19 Października 2023 przez Tymczasem (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakie fajne, wmontuj to do wiersza, Cieszę się że Cię wypatrzyłam. W takim razie potrzebuję dużo sznurówek :) Skoro uważasz mnie za mentorkę, to racz proszę zgodzić się z tym, że chyba wiem co mówię i nie licytuj się już więcej. Do miłego :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 jakże ciężko z chaszczy tekstów wiersz wyłowić gdy się znajdzie człek odczuwa wielką radość jest subtelny i przybrany zgrabnym słowem więc nie spłaszczaj nie oblewaj swojską strawą gotowałaś ten rosołek na wołowym doprawiając delikatnie przyprawami więc nie spaskudź go rubasznym jurnym słowem niech nie będzie jak żur chłopski kiełbasiany :) 2
Tymczasem Opublikowano 19 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2023 (edytowane) @Jacek_Suchowicz J Jakże bardzo mi brakuje w tym pisaniu takiej prostej, żartobliwej, swojskiej nuty. Wiem, że w trampkach na pałace się nie wchodzi ale czasem lubię zdjąć szykowne buty ;)))) Niech cię zaptem duże P nie gorszy w wierszu choć być może właśnie wyszło wprost z rynsztoka. Ono wcale nie oznacza przyrodzenia ale PORTFEL -któż pieniędzy z nas nie kocha? ;))) Edytowane 19 Października 2023 przez Tymczasem (wyświetl historię edycji) 2
Rekomendowane odpowiedzi