Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2023 (edytowane) Jakoś tak przedziwnie wyszło, chciała tego czy nie chciała, powiedziała: Dam ci wszystko. Tym do siebie przekonała. W życiu trudne są wybory, powtarzałem od tej pory: Zostań moją populistką! Obiecałaś! Daj mi wszystko. Słowa mają swe znaczenia i najczęściej własną przestrzeń, choć ich sens się często zmienia, niespodzianki przy tym niesie. Chciałem tego czy nie chciałem nieopatrznie obiecałem: Będę twoim populistą, jeśli zechcesz, dam ci wszystko. Na to ona, zachwycona, nowych doznań nagle głodna, pochwyciła w swe ramiona: Tu i teraz ci się oddam! Tak mijały dnie i noce, pojawiły się owoce, ciągle jestem populistą, ale chyba coś nie wyszło. Czy to jednak zły był wybór, czy spieprzyłem coś po drodze, choć się staram od lat kilku, to wciąż pojąć jej nie mogę. Czasu strumyk w dal popłynął, ona dziś zna śpiewkę inną: Jesteś moim(!) populistą! Nie uciekniesz! Oddaj wszystko. Nie na żarty się zamartwiam, bo mnie zżera ta cholera, choć to była dobra partia, teraz bardzo mi doskwiera. Podzieliła nas jak nożem, więcej urwać już nie może. Między nami nie od dzisiaj przedwyborcza wisi cisza. Edytowane 16 Października 2023 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 4
Bożena De-Tre Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2023 @Sylwester_Lasota Dobrze Ci poszło.I niech ta cisza pozostanie.Bal Postu z Karnawałem daje zawsze nadzieję na Nowy Początek Złego? Dobrego? Świadomy wiersz i to mnie cieszy..dobrej nocy-:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrej nocy :)
Rafael Marius Opublikowano 15 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to się czasem kończy niestety, a szkoda.
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I wtedy nie wiadomo co gorsze, cisza czy jazgot. Pozdrawiam 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 18 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
Rekomendowane odpowiedzi