Annaartdark Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2023 Czym jesteś Że moc posiadasz tak wielką Spraw tyle niedokończonych i historii zaczętych Dlaczego czas tak krótki dajesz wskazówki wciąż toczą walkę na tarczy z tarczą Nie wiem co sądzić o Tobie w pełni majestatu Sędzio tego świata Życie odbierasz i dajesz Patrzę na pościg wciąż z czasem Im dłuższy czas dajesz tym smutek bezdenny skryty w powiekach zakleszczony w samotnych sercach Jaką zbroje dałeś do nierównej walki Gdzie Twa łaska Światło Nie wątpię nie zrozum mnie źle nie Chce Cię urazić Jednak widok ten niepokoi tak trudno jest patrzeć jak łza po starczym policzku się toczy i spływa niespiesznie Gdy serce łomocze i wydobyć ze swojej klatki się nie może Może o wiele dziś proszę Może zbyt wiele oczekuję Daj mi wiarę Taką niewzruszoną By jak skała się stać By z pokorą patrzeć na ból Bo ból bólem trudno zaleczyć Proszę o lekarstwo by skałą się stać 7
Rafael Marius Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2023 @Annaartdark Smutno. Wszystko się kiedyś skończy tak lub inaczej. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2023 @Annaartdark Czytałem, że ludzie przed biblijnym potopem żyli nawet po paręset lat. Matuzalem żył aż 969 lat. Co więcej, dzieci rodziły się zazwyczaj, kiedy rodzice miewali około stu lat. Wyjątkiem był Noe, któremu dzieci urodziły się, gdy ten miał około pięciuset lat. Po potopie zaczęły się schody, ponieważ Pan skrócił ludziom żywot, ale nie dotoczyło to potomków Noego, którzy, zapewne uprzednio łącząc się z ludźmi ze skróconym życiem, żyli z pokolenia na pokolenie coraz krócej. Mnie również wydawało się, że życie jest bardzo długie, gdy np. byłem nastolatkiem, niemniej jednak z czasem nabrałem pokory.
iwonaroma Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2023 Ból nie trwa wiecznie a po przeboleniu człowiek wychodzi silniejszy. Łatwo napisać trudno doświadczyć. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2023 Witam - ciekawie piszesz - Pozdr. 1
Annaartdark Opublikowano 5 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2023 @iwonaroma tak naprawdę miałam trudny dzień w pracy. Specyfika tego miejsca wymusiła napisanie słów które ulżą Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pokora tak trudno o nią. Pozdrawiam 1
Deonix_ Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2023 (edytowane) Wiersz zawierający w sobie dużo mądrości, głębi i smutku. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest bardzo artystyczna moim zdaniem konstrukcja. Pozdrawiam Deo P.S. Edytowałam, bo źle przeczytałam, sorry Edytowane 6 Października 2023 przez Deonix_ niedoczytanie, usunięcie (wyświetl historię edycji) 1
duszka Opublikowano 6 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2023 @Annaartdark Przejmujący wiersz, w moim odczuciu pisany na granicy wytrzymałosci trudnej, bolesnej prawdy, i dlatego kierujący się do "Siły Nadrzędnej", a więc jest wołaniem czy modlitwą o pomoc. Jednak ponieważ jest to prawda, to znieczulenie na nią (stanie sie skałą) nie będzie mogło być tej Siły wolą, a raczej pogłebienie miłości... Tak myślę i czasem doświadczam Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi