xWhisky Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2023 @Tectosmith Rysunek ciekawy . Wiersz dwukierunkowy trochę o depresji raz do góry raz na dole. Moim zdaniem ciekawe ujęte.
Tectosmith Opublikowano 20 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2023 @duszka Bardzo trafna jest Twoja interpretacja. O to mi chodziło. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam :-) @xWhisky Można tak na to wszystko spojrzeć. Wieloznaczność jest zamierzona. W ten sposób to czytający tak naprawdę układa ten wiersz a ja jedynie dostarczam cegiełki. Dziękuję za komentarz i czytanie. Pozdrawiam :-) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @TectosmithMono Oko - Patrząc jednym okiem świat jest ciągle kolorowy, jednakże nie dla daltonisty. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tectosmith Opublikowano 21 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 @Wiesław J.K. Ciągle zastanawiam się nad tym tytułem. Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam serdecznie :-)
Wiechu J. K. Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @TectosmithChodzą pogłoski, że pierwszy wybór jest zawsze najtrafniejszy, czy coś w tym rodzaju. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Tectosmith Opublikowano 27 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 @iwonaroma Dziękuję i pozdrawiam :-)
Gość Franek K Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 Ja bym to widział tak: po lewej teraźniejszość - kolorowe dzieciństwo; po prawej przyszłość, rysująca się w czarnych barwach. Dziecięce rysunki potrafią być fascynujące i bardzo wymowne. Szacun za próbę interpretacji. Na tym polega poezja, by (próbować) dostrzegać więcej niż inni i starać się to opisać.
Tectosmith Opublikowano 27 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 @Franek K Bardzo Ci dziękuję. Każda osoba zobaczy coś innego, coś dla siebie i o to chyba w tym wszystkim chodzi. Pozdrawiam serdecznie :-)
Nata_Kruk Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 Tectosmith... Twoja wyobraźnia ma się dobrze. Treść podana takimi słowami, jakby to ta dziewczynka mówiła w Twoich myślach, a Ty przeniosłeś całość na papier, plus rysunek. Lubię rysunki dzieci... można w niektórych nieźle 'pokluczyc'.
Tectosmith Opublikowano 4 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 @Nata_Kruk A to bardzo Ci dziękuję. Spodziewałbym się raczej, że będziesz mi tutaj wiersz na czynniki rozbierać. Hmmm, tym bardziej jest mi smutno, że wypowiedziałem się negatywnie o Twoich uwagach pod wierszem Eweliny. Pozdrawiam serdecznie :-)
Rekomendowane odpowiedzi