Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Wyzwanie

Rekomendowane odpowiedzi

Przytłacza mnie ten tekst swoim pięknem i wysublimowaniem. Świetny... jak zwykle. Przyznam szczerze, że nieco zazdroszczę konsekwencji doskonałości stylu. Mi się zdarza coś dobrze napisać, ale to są właśnie zdarzenia, a nie taka stałość, jak u Ciebie.

Pozdrawiam :)

Fajny wiersz, a i temat dla mnie ciekawy,  Trudno słowami opisać, bo zachwyt przenika do głębokich warstw emocji, pożądania, desperacji, chęci posiadania nawet za cenę życia. i tak dalej. Tak to podsumuję:

-Nie ma na świecie niczego,

od ich piękna piękniejszego,.

najszczęśliwsi są na ziemi,

przez to piękno wyróżnieni.

Edytowane przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)

@FaLCorneL No właśnie, być może masz dużo racji. Zastanawiałem się nad tym nawet.

@Marek.zak1 Tja, pisałem wielokroć, korespondując z Tobą tutaj, że w sumie to naprawdę, ale to naprawdę bardzo skomplikowane. W zasadzie, Twój tekst podsumowuje te procesy doskonale. :)

Edytowane przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)

@duszka Ciekawe ludzie Pielrzymowanie: intensywnie i apetycznie akcentowane.Dotyka sądze wieku ,tylko nie rozumiejąc siebie ,wstydzimy się o tym mówić..dobry tekst i gratuluje… jednak uporządkowania!!.Przeczytałam a nie omiotłam wzrokiem ..ciekawe i na dłużej w głowie.Pozdrawiam

@Bożena De-Tre Wieku miało być-:)A jak już o wieku wspomniałam to…..może w pewnym wieku?

Niesamowity utwór. Ciężko coś więcej o nim powiedzieć chociaż sam nie wiem czy jest to konieczne. Może tylko tyle ,że napisanie takiego wiersza w przyszłości byłoby dla mnie wielkim osiągnięciem. Pozdrawiam

Edytowane przez beny7777 (wyświetl historię edycji)