Ten utwór został doceniony przez użytkowników. kwintesencja Opublikowano 11 Września 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 (edytowane) To ciało smagane kolejną dekadą Szkaradnie się zmięło, od biedy założę Nie sposób wyplenić – na stałe przywarło Doń siódme nieszczęście, ja – dziecko strapione Oczyszczam się krzykiem, przeżywam na wylot Pękają fastrygi w rytm pieśni wisielczej Wracają wspomnienia, jak dobrze się żyło… Choć z wierzchu wciąż rdzawa, jaśnieje mi wnętrze Edytowane 11 Września 2023 przez kwintesencja (wyświetl historię edycji) 15
Tectosmith Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 @kwintesencja A to się narobiło ... W końcu wiersz o mnie ... :-) Świetnie napisane. Osobiście traktuję treść dosłownie i przyznaję się, że nie lubię patrzeć w lusterko. Z tym, że do mnie nie wracają żadne wspomnienia. Z przerażeniem zauważam, że w zasadzie już ich nie mam. Twój wiersz natomiast zwraca mi uwagę, że nie oddzielam siebie od ciała, w jakiś sposób utożsamiam się z nim i pomimo, że nawala w wielu obszarach to wciąż czuję się albo sobą, albo niczym. Super wiersz, pozdrawiam serdecznie :-) 1
viola arvensis Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 @kwintesencja jasna dusza, jasne wnętrze, lśniący wiersz... 1
Marek.zak1 Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 No i niech to wnętrze jaśnieje aż do końca, na przekór wszechobecnej rdzy. Pozdrawiam 1
kwintesencja Opublikowano 11 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 @Tectosmith dziękuję Ci bardzo :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też ten wiersz traktuję bardzo dosłownie, wiesz, z tym brakiem wspomnień mogą się wiązać pozytywy, tak jak mówiłeś kiedyś, tych złych rzeczy też nie pamiętasz Ja dokładnie tak samo mam, pochłaniają mnie ostatnio te kwestie, temat ciała jest szeroko obecny i niewyczerpany,i na pewno niejeden wiersz jeszcze na ten temat powstanie pozdrawiam serdecznie :) 1
kwintesencja Opublikowano 11 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, to bardzo miłe skojarzenia :) pozdrawiam!
kwintesencja Opublikowano 11 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niech jaśnieje! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję i pozdrawiam serdecznie @[email protected]@huzarc bardzo dziękuję za czytanie i pozdrawiam serdecznie!
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 Witam - jestem na tak dla takiego pisania - Pozdr.wieczorowo. 1
kwintesencja Opublikowano 11 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło :) serdecznie pozdrawiam!
Rafael Marius Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 (edytowane) @kwintesencja Ja to już w wieku 25 lat nabawiłem się niepełnosprawności, zatem niezbyt długo się ciałem cieszyłem. Stąd też wiersz jest mi bliski. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak na dzisiaj jaśnieje, a co będzie jutro czas pokaże. Edytowane 11 Września 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
kwintesencja Opublikowano 11 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi, że odnalazłeś w tym wierszu coś bliskiego :) zdrowie i młodość nie jest nam dane raz na zawsze, czas nas mniej lub bardziej doświadcza, dlatego trzeba to ciało akceptować i być wobec niego wyrozumiałym pozdrawiam serdecznie :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 @kwintesencja Lubię taką niejednoznaczność Znasz się na budowie człowieka :) Pozdrowienia najlepsze 1
kwintesencja Opublikowano 11 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :) (co zabawne mój ojciec wykłada anatomię :D) pozdrawiam 2
Wiechu J. K. Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @kwintesencjai zajaśniało czy... :) 1
kwintesencja Opublikowano 12 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2023 @Wiesław J.K. @Ewelina dziękuję ;)
Leszczym Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2023 @kwintesencja W sumie faktycznie tym razem pozytywny przekaz :) 1
kwintesencja Opublikowano 12 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2023 @Leszczym aż sama jestem zdziwiona :D pozdrawiam Cię serdecznie
Rafael Marius Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak zgadzam się, choć łatwe to nie jest. Szczególnie, gdy ma się znacznie gorzej niż osoby w podobnym wieku. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2023 @Tectosmith Ale się porobiło-:)Widze ludzi nie nadętych ale śmiejących się..z siebie też-:)Brawo..a wiersz dobry Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
kwintesencja Opublikowano 13 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, łatwo jest mówić o akceptacji, a życie daje w kość… dużo sił i zdrowia życzę i pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi