Gość Franek K Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 (edytowane) Kończy się lato - kiście winogron dojrzał swym słońcem leniwym wrzesień. Spłoszone szpaki wzbiły się w niebo, udostępniając zaciszną przestrzeń. Zaszeleszczeni w gronowym cieniu po siebie głodnym sięgamy wzrokiem. Czas zawisł między nami spragniony, smakiem napełnia się niczym koszyk. Po lepkiej skórze z owoców spływa obfitość naszych łakomych spojrzeń. Winnymi myśli nieśmiałość zrywam, by się uśmiechać kiedyś do wspomnień. Wyciągam pełne obietnic dłonie, smakujesz palców moich soczystość. Nabrzmiewa cisza nienasycona przed nagłą burzą w pergoli zmysłów. Edytowane 9 Września 2023 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 Ładny wiersz, może winnymi myślami
Marek.zak1 Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 Melancholia, a w niej subtelny erotyk, taki późnoletni, może jesienny. Pozdrawiam
Gość Franek K Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @violetta To tak po staropolsku, jak usty. Użyte po to, by zgodziły się sylaby i żeby był klimat „oldskulowy”. Dziękuję i pozdrawiam.
violetta Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @Franek K o Franku zdolny jesteś, czułam, że jest coś ukryte:)
Gość Franek K Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @Marek.zak1 Taki dojrzały, późnoletni. Dziękuję i pozdrawiam. @violetta Pisanie erotyków to stąpanie po kruchym lodzie. Trudno wymyślić coś nowego i uniknąć pewnych oklepanych fraz. Miło mi, że tak myślisz, Violetto.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 Witam - by się uśmiechać do wspomnień - fajne to - Pozdr.
Gość Franek K Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @Waldemar_Talar_Talar Dotarł ostatnio do mnie mem z takim mniej więcej tekstem: „Życie trzeba przeżyć tak, by miło było wspominać, a wstyd opowiadać”. Dzięki p. Waldku i pozdrawiam.
Rafael Marius Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @Franek K Miałem na działce winogrona, a obok była altanka. Mam podobne wspomnienia i to z niejedną... działką i altanką. 1
violetta Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @Rafael Marius wszystko miałeś co jest na świecie i wszystko straciłeś haha
Rafael Marius Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Nic nie może przecież wiecznie trwać co zesłał los trzeba będzie stracić" 1
violetta Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @Rafael Marius jakie to śmieszne i piękne, wszystko można odbudować:) 1
Rafael Marius Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie spadłem z wysokiej góry. Ja nie mam problemów ze stratą. Niezmiennie zadziwiają mnie ludzie, którzy rozpaczają po rozstaniu z ukochaną dłużej niż pół godziny. Raczej zbudować, co innego w przestrzeni, która powstała. Na miarę sił i środków.
violetta Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @Rafael Marius jak spotkają się, to pokochają się:)
Gość Franek K Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @Rafael Marius Ach, te działki, altany, pergole, chruśniaki… Można się w nich zapomnieć, aby potem wspominać. Dziękuję i pozdrawiam.
iwonaroma Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 Zgadzam się, że pisanie erotyków to stąpanie po kruchym lodzie. Tobie udało się przejść:)
viola arvensis Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @Franek K Bardzo ładny wiersz, nasączony słodyczą lata i pożądaniem...
poezja.tanczy Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @Franek K Erotyk bez rzucania talerzami i godzenia się w łóżku Jakiś taki.. ja wiem.. :) A na poważnie, to wykwintny :) Pozdrowienia najlepsze
Gość Franek K Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 @iwonaroma Cieszę się, że tak uważasz. Dziękuję i pozdrawiam. @viola arvensis Dziękuję za docenienie :) @poezja.tanczy Piękne dzięki. Odpozdrowionka :) @Julka K. Winogrona czy słowa? ;)
Gość Franek K Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 @poranki Może i masz rację z tym przecinkiem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie dziękuję i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi