Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 27 Lipca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 (edytowane) whitstable - dungeness ulica wychodzi z morza, ulica wchodzi do morza z wieczornym odpływem. zanurzamy kolana, w zatoce pasą się czerwonookie wiatraki. taka flauta, że rzuć psu patyk, wróci z plażą w pysku. to przypadkowe nabrzeże. mała dziewczynka sprzedaje je w skrawkach z murka przy deptaku. tutaj jesteśmy jak ranne ptaki, krwawimy na myśl o powrotach. płuczę słowa z soli w dołkach na policzkach. i wiesz, mógłbym się w tym miejscu zwywraczyć. bo, gdzie kończy się świat powstaje napięcie i niebo, aż chrzęści od kroków. at the end of the world lemme kiss you till the world ends. współżyliśmy ze słońcem, aż zaszło. odległe pohukiwanie kolejki stanowiło dla niego requiem. dobra, do brzegu: industrial dyma łupki, musimy się przestawić - żwir kłuje stopy, latarnie chmury, milczą reaktory, radio łapie francję. pal, bo znów przygasa Edytowane 28 Lipca 2023 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 8
Wiechu J. K. Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Czarek PłatakCiekawy styl do tego polsko-angielski. Wiersz przeczytałem kilka razy i poczułem orzeźwiającą bryzę. Pozdrawiam!
Rafael Marius Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 @Czarek Płatak Moje najmilsze chwile kołysały życie na morskich falach, a Twój wiersz przywołał ich zwiewne duchy.
Starzec Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 @Czarek Płatak czujesz morze, jego klimat, tak myślę:), ale to nie polskie plaże ( w domyśle) i tęsknota chyba. Pozdrawiam:)
poezja.tanczy Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 Oryginalnie napisane Miło Pozdrawiam :)
A-typowa-b Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2023 @Czarek Płatak intrygujące wciśnięcie elementów świata do morza. Zabieg i zabawa słowami ciekawa. Pozdrawiam Czarku.
Natuskaa Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2023 Dużo świetnych myśli, które można sobie składać po swojemu. Mi się uskładała zmiana turnusu z pieskiem na czele i molem. Warto było przeczytać. Pozdrawiam :)
Czarek Płatak Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @Wiesław J.K. super. Cieszę się z tej bryzy. Pozdrawiam @Rafael Marius rad jestem. Też kocham morze. @Starzec jeśli tęsknota to już za tymi miejscami, kiedy jeszcze w nich byłem. To morze Północne, a południowe wybrzeża Anglii. Paradoksalnie polskiego mierzą nie znam wcale, a wcale. @poezja.tanczy bo i miejsca nie banalne zupełnie. Pozdrawiam @A-typowa-b dziękuję. Rzeczywiście, miejsca te są bardzo elektyczne. Szczególnie Dungeness, gdzie z jednej strony morze, z drugiej dwa reaktory elektrowni jądrowej. @poranki o, podoba mi się wspomnienie imprsjonizmu przy tej okazji. Dzięki A ta konkretnie uliczka wychodzi z morza kiedy jest odpływ. Można nią później 'wejść' w nie jak Mojżesz na kilkaset metrów. @Natuskaa właśnie o tą dowolność składania mi chodziło i ostatnio coraz częściej chodzi. @Leszczym dzięki. Pozdrowienia 3
Czarek Płatak Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @miauczenie owies Dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi