Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 11 Lipca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2023 (edytowane) Jak to możliwe, że z takiej miłości taka zrobiła się kupa, tak było dobrze, niewiele zostało, kto kogo w tym wszystkim oszukał? Jak to możliwe, że święte słowa siane na polu o świcie - na miedzy w bluzgach kłótnie zbierały. A miała być miłość w rozkwicie. I patrzą w oczy z niedowierzaniem, że ktoś im podmienił partnera i reklamacje: wybrakowany(!) składają prosto do nieba. Edytowane 2 Sierpnia 2023 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 15
Antoine W Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2023 @beta_b Bardzo smutno. Ale, jak to w życiu... Dobrze napisane, podobają mi się te dosadne określenia, idealnie je dopasowałaś.
beta_b Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2023 @Antoine W nadal się waham, czy zachować kropki, czy jechać po bandzie (w pełnym wykwicie obrazu jak teraz). I czy to jest poezja. Ale dziękuję, że jesteś. Lubię Cię. bb 1
Rafael Marius Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdy jest wybrakowany już na starcie, Aniołowie nie chodzą na ziemi. Trzeba być na to przygotowanym zawczasu, wtedy uniknie się rozczarowań.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2023 wszystko możliwe w dzisiejszej dobie gdy wierność legła w śmietniku tu ją wyśmiano tam splugawiono czego byś chciała w tym życiu ktoś się zapomniał i tekst mi rzucił w drzwiach szybko wychodząc z jedną osobą lat dziesiąt razem czyba masochizm dla kogo pośród znajomych głupio się czuję ten z czwartą żoną ten z trzecią ja od półwieku stale z tą samą artefakt - szybko czas zleciał :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2023 Podmieniony nie tylko partner I wielu w to wierzy Ale i sens Więc chwytam nie nasz I zwalamy na obcych żołnierzy
beta_b Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 (edytowane) @Jacek_Suchowicz Gratulacje! Myślę, że Ci, co się rozchodzą planowali życie razem, potem nie wyszło. Może chodzi o umiejętność tworzenia relacji, wyrażania potrzeb, szacunku dla siebie i innych itp. Fundamentów w jednostce. Zdrada to przecinek w zdaniu. Wierność - zdanie bez przecinka. Ale to nie wszystko by się miłość udała, moim zdaniem. Pozdrawiam ciepło. @poezja.tanczy zwalać winę ludzie uwielbiają. A współudział? Cali na biało, z niedowierzaniem, brną we mgle dalej. Dziękuję Mili za słówko. bb Edytowane 12 Lipca 2023 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 2
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 @beta_b czasem i zdradę można przebolec gdy jest jakaś chęć na poprawę. Czasem nie warto jednak się bawić i iść każdemu w ich stronę. 1
beta_b Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 @Krzysica-czarno na białym dokładnie tak samo myślę. Ściskam Marcinie ciepło, bb @Rafael Marius po to ziemia dla ziemian, aby słabości szlifować. W niebie juz tylko odpoczynek ;). pozdrawiam, bb 2
jazzkółka Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 @beta_b czasem "nierozerwalność świętego węzła" musi zmienić się w przecięcie węzła gordyjskiego... Pewnie ma w tym sporu udział większa niezależność (finansowa) kobiet, ich (samo)świadomość, identyfikacja kultury patriarchalnej i przebijanie szklanych sufitów, także tych domowych Pozdrawiam 1
beta_b Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 @opal Tak, samoświadomość ma ogromne znaczenie - nie pcha ludzi, gdzie nie trzeba. Ściskam, bb
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kochani po jaką cholerę żenić się wychodzić za mąż, wplątywać państwo Boga po co? W wolnym związku jesteśmy - nie podoba nam się to każde w swoją stronę bez zoobowiązań Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 @Jacek_Suchowicz W związek część ludzi wchodzi uniesieni uczuciem i kroplą nieświadomości; rodzinne zobowiązania, podatkowo lżej, pozyskać kredyty itp. Po co pchać w to Boga, naprawdę nie rozumiem. ;) Ale więcej nie wiem, niż wiem, więc nie jestem dobrym adresatem pytań. (Po co wchodzić w błoto wiedzą dzieci i psy, ale kto to potem posprząta? ;) - deko w tym ironii, ale i ziarno prawdy. bb
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak nie myślę pragmatycznie - mniejsze podatki a jeszcze jak się cóś trafi to i 800+ będzie. Prawdziwa kobieta:))))))
Kwiatuszek Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 @beta_b Świetny wiersz! Wielkie brawa z mojej strony:-) Pozdrawiam!
beta_b Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 @Kwiatuszek Dziękuję Kwiatuszku za dobre słowo. Pozdrawiam, bb
Leszczym Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 @beta_b Cóż bywa, zdarza się jak mawiał Vonnegut...
Antoine W Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 @beta_b Nie mogę wybierać za ciebie bo... Ze znakami czy bez, wiersz będzie ok :) (może bez, będzie nowocześniejszy, ale przekaz pozostanie)
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 Świetny! Pozdrawiam serdecznie.
beta_b Opublikowano 15 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2023 @Leszczym @Sylwester_Lasota dziękuję za odwiedziny, dobregi dnia, bb
Rekomendowane odpowiedzi