Rafael Marius Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja dziś wstałem o 3:40, ale tylko na moment. Faktycznie było takie jak piszesz. Mam rozległy widok z okna.
violetta Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2023 @Rafael Marius może o tej samej porze wstaliśmy, ja też na moment po wodę.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2023 Violetta... miły kawałeczek i fajnie 'gra' z tytułem, ale treści to aż mi za mało... poczytałabym jeszcze ze dwie strofki... ;) 1
violetta Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2023 @Nata_Kruk ja też. To taki króciutki akcent:)
Nata_Kruk Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... czyli Tobie też za mało słów... :) Obiecaj... ;) że następnym razem rozwiniesz się w więcej wersów. 1
violetta Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2023 @Nata_Kruk poszłam do parku, a tam kizombę tańczą, zostanę, klubik kizombowy, klasycznie tańczą, bosko, też potrafię:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Warszawa potrafi zaskakiwać, tam po prawej jest ten klubik :) chyba się zapiszę do niego, kocham kizombę:) Garnki rosną na drzewie :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2023 zastanawiam się czy świerszcze tańczą, wiem że tańczą pszczoły, ukazując swym tańcem kierunek i odległość kwiatów miododajnych,ale one bzyczą czy może bzykają (bzyczenie służy im do komunikacji pomiędzy rojami) - zburzyłyby powagę miniaturki. miękka w twoim cieple jak pszczoła nie bzyczę szybuję po niebie stale mnie zachwycasz :) 2
violetta Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2023 @Jacek_Suchowicz Świerszcze są dla mnie dobrym znakiem, czas lata i dojrzewania leśnych owoców, życie staje się wtedy cudowne, gdy słyszę ich śpiew:) zaczęłam je słyszeć codziennie rano, wieczorem.
Somalija Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2023 @violetta Świerszcze nie tańczą, przypominają karaluchy, Twoja intuicja świetnie Cię ukazała. Wiersz kojarzy się ze smutkiem, z ostatnim poźnopaździernikowym koncertem świerszcza i z umieraniem ( otwarte okno i kwiaty), wszystko mnie boli po przeczytaniu tego wierszyka...
Somalija Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2023 @violetta To masz poczucie życia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , i humoru, bo to nie narodziny tylko menopauza... ale cóż wymagać... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta grupa tańczących to najżałośniejszy widok, jaki widziałam, beton, stres krępujący ruchy i gapiący się grubas... to jak śmierć ducha, można od tego się pochorować...
Somalija Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2023 (edytowane) @violetta To za pewne jednostronnie, bo nie dopuściłby żebyś mała uniesienie ducha, ubogą sceną tańca na betonowej łące z kilkoma spasionymi ludźmi jako publiczność... i do tego, że napisałaś o mnie takie wredne słowa... cóż duszę obnażyłaś jest jeszcze bardziej mizerna niż umysł... Edytowane 10 Czerwca 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2023 @violetta Sądziłam, że przynajmniej przeprosisz, ale ludzie wierzący Ci z Kochanym Bogiem na ustach właśnie są tacy zazdrośni, niesprawiedliwi, zacietrzewieni, bardzo często sadystyczni... Pozdrawiam, kończę rozmowę bo nie ma z kim...
Leszczym Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 @violetta A czy przypadkiem świerszcze nie grają:) Choć wysoko skaczą :) 1
violetta Opublikowano 12 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 (edytowane) @Leszczym moja wizualizacja:) Edytowane 12 Czerwca 2023 przez violetta (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 12 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 @tramwaj63 akurat filtrem 50 się smaruję:) nie wiem czy mnie cień opali:) i tak mam pąsowe policzki:)
Rekomendowane odpowiedzi