Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 31 Maja 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 (edytowane) Tam no i... jak ci tam cisza trawi każdy poranek zaczynam nowy dzień bez ciebie a jednak z tobą bo ciągle jesteś na wyciągnięcie filiżanek z szafki kiedy już zaparzę poranne cappuccino sączę łyk za łykiem myśli o tobie maj, 2023 Edytowane 19 Czerwca 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 24
Jacek_Suchowicz Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 pochłania cisza każdy poranek bywa że ekspress burzy ją sykiem terkotem młynka zjada śnidanie płynące myśli samotnie liczę życie nie zawsze po naszej myśli kolejnych dni ktoś sens nam tworzy czasem przypadkiem coś nam się przyśni sącząc nadzieję na zmiany - może... :) 3
kwintesencja Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Nata_Kruk Piękny, nostalgiczny tekst :) pielęgnujmy pamięć o tych, których nie ma już przy nas, to bardzo ważne, wtedy wciąż mogą towarzyszyć naszej codzienności 1
Nata_Kruk Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nadzieja bywa deską ratunku gdy cisza wokół zmierzchy rozrywa wystarczy w okna rzucić spojrzenia tam nieustannie życie od nowa Jacku 'kochany'... pięknie dziękuję za wejście z rymami, odp. na szybkiego, na pewno mogłoby być lepiej, ale puszczam... :) czas mnie goni. Dziękuję. Leno... jakże mi miło, że zechciałaś słówko zostawić, nie masz pojęcia, jak mnie to ucieszyło.... :) Poza tym... nie tylko poranki, nie tylko... Dziękuję. Kwintesencjo... to prawda, to niemal automatyczne, w moim przypadku. Dziękuję za komentarz. Ślę Wam bajeczne, słoneczne pozdrowienie. Edytowane 31 Maja 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
corival Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Nata_Kruk Kiedy ktoś odchodzi, pozostaje przestrzeń, którą człowiek odruchowo zapełnia jakby wyobrażeniem tej osoby. To chyba reakcja na pustkę, która pobudza smutek. Rozmowa, choćby i w myślach... pomaga dostosować się do nowej sytuacji... Tak sobie myślę. Bardzo udanie wyszło Ci ubranie tego odczucia w zaledwie parę słów. Pozdrawiam :) 1
Dared Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Nata_Kruk No i o to ;-)) proste słowa a tyle poezji, dziękuję
duszka Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A więc nie odchodzimy do końca... Od tych, którzy nas kochali. Pozdrawiam Cię :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Witam - pięknie - z przyjemnością przeczytałem budząc zadumę - Pozdr.słonecznie.
DaisyLight Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Nata_Kruk Są ludzie, o których myśli się przez resztę życia i ci, którym nie poświęci się ani minuty. Szkoda,że ci pierwsi odchodzą, a ci drudzy kiedykolwiek przyszli. Ech, jesteśmy często tylko pionkami w rękach wszechświata. Krótko ale czyż kwintesencji potrzeba więcej... 2
poezja.tanczy Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Nata_Kruk Filiżanki nie czują się chyba obrażone :)
Rafael Marius Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety to pytanie chyba pozostanie bez odpowiedzi, chyba że ktoś sobie odpowie sam dla świętego spokoju lub nawiąże kontakt z duchem, czego nie można wykluczyć, ani potwierdzić. 1
Nata_Kruk Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Corival... jest dokładnie tak jak piszesz.... zatem, dobrze myślisz... :) Dziękuję za te słowa. Dared... miło mi te słowa czytać. Dziękuję... :) Witam i ja, Waldku... życzę, mimo wszystko, pozytywnej zadumy. Dziękuję. Tak, Elwiro... bywa i tak i tak, jak piszesz i... fakt, jesteśmy także pionkami w rękach wszechświata. Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam moich Gości. Edytowane 31 Maja 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
Nata_Kruk Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... od takich ludzi nie da się odejść, Duszko..., po prostu.... :) Pozdrawiam i ja. Poezjo, która tańczy... te, których używam, na pewno nie... :) Dziękuję. i... cisza.... niestety, ona pozostaje i... drąży w głowie koryta. Wielu już dało sobie odpowiedź, tak myślę. Dziękuję... Rafaelu... za zatrzymanie się u mnie... :) Zostawiam zbiorowe pozdrowienie. Edytowane 31 Maja 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 3
Kasia Koziorowska Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Zdecydowanie nie ma tu przerostu formy nad treścią. Wiersz mi się spodobał. Z miłą chęcią poznam Twoje inne prace. Życzę dalszych sukcesów!
Natuskaa Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Przedmioty, sytuacje, rytuały... wszystko znajduje sposób, aby się wikłać w gry pamięci. Jakież to prawdziwe... :) Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 Kasia Koziorowska... Fajnie, że spodobał się, a inne... wiszą tu, pod ręką, kiedy chcesz, 'sięgaj'. Natuskaa... racja, są drobiazgi całkiem maleńkie i te większe, która wchodzą w grę z pamięcią. Dziękuję Paniom za wizytę... :) Sylwestrze... Iwonaroma... Tectosmith.... także dziękuję. Pozdrawiam Was. 1
Czarek Płatak Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2023 dodałbym tylko małe 'tu' przed Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrowienia
Dared Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2023 @Nata_Kruk Tak przetrawiłem tytuł, zauważyłem jak często ktoś pyta "i co tam?" zawsze odpowiadam że nie wiem, dawno tam nie byłem;-)) miłego pisania
Nata_Kruk Opublikowano 2 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2023 (edytowane) Czarku... dziękuję za podszept, ale chyba nie skorzystam.... ta cisza jest bardziej szeptana ' w głowie'. Pozdrawiam... :) Dared... zabieram to... do wykorzystania w terenie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miłego 'skrobania' i Tobie. Kwiatuszku... dzięki za czytanie. Edytowane 2 Czerwca 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi