Tectosmith Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2023 @Łukasz Jasiński Dziękuję za polubienie. Pozdrawiam.
Sylvia Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Też tworzę w mono, chociaż wolę kolor. pozdrawiam
Tectosmith Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2023 @Sennek Dziękuję za polubienie i komentarz. Pozdrawiam również.
Tectosmith Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @Wiesław J.K. Dziękuję za serduszko. Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @corival Dziękuję za serduszko i pozdrawiam :-)
corival Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @Tectosmith Niektóre fakty, czy też wydarzenia, a jeszcze bardziej odczucia umykają w natłoku barw. Wyciszenie kolorów (jak na zdjęciu powyżej) powoduje, że pewne szczegóły stają się wyraźniejsze). Ciekawski bluszczyk, tak swoją drogą. Pozdrawiam :)
Tectosmith Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @corival To prawda. Dziękuję serdecznie. Pozdrawiam ponownie :-)
kwintesencja Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @Tectosmith znów lieracko-fotograficzny dyptyk, ciekawa miniatura, ostatnio jakoś preferuję fotografię w bieli i czerni pozdrawiam
Tectosmith Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @kwintesencja Dziękuję serdecznie. Pozdrawiam również :-) 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Tecto... pojemne 'maleństwo'... :) Lubię kolor sepii.
Tectosmith Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to musisz mi objaśnić bo nie wiem o co chodzi :-) Dziękuję za pucharek i pozdrawiam :-)
Nata_Kruk Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 ... po prostu, można doczytać co nieco pomiędzy wersami. Ja, spróbowałam to zrobić, stąd moja reakcja.. :)
Tectosmith Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Nata_Kruk Zawsze można coś tam sobie doczytać, ale Twój komentarz jakoś mi niczego nie objaśnia. Ba! Mógłbym go nawet odczytać jako pogardę. Tak jest?
A-typowa-b Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Tectosmith nie wiedziałam, że fotografika jest w Twoim repertuarze. Czarno - biało, tak lubię :). I w tekście i na zdjęciu. Pozdrawiam serdecznie.
Tectosmith Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak wyszło, że od roku fotografuję przyrodę dookoła :-) Czarno-biało to wyższa szkoła jazdy i na razie nie udało mi się zrobić celowo czarno-białego zdjęcia. Dziękuję za serduszko i komentarz. Pozdrawiam serdecznie :-) P.S. Miło Cię znowu zobaczyć :-) 1
Nata_Kruk Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... co też Ci do głowy przychodzi, że pogarda. Czasem ludzie piszą tak, że pomiędzy (wersami) doczytuje się coś ponadto, to zaleta treści, a nie pogarda. Nie zawsze rozwinę to.. pomiędzy.. Pozdrawiam... :)
Tectosmith Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 @Nata_Kruk No cóż, niech tak zostanie :-) Pozdrawiam również :-)
Tectosmith Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 @Czarek Płatak Dziękuję za serduszko. Pozdrawiam.
Elephant Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Czerń i biel mają niesamowity klimat i moim zdaniem są bliższe ludzkiemu oku które potrafi rozpoznać zaledwie trzy kolory: czerwony, niebieski, zielony. Wszystko co widzimy, powstaje z polaczenia tych trzech kolorów i wszystkich odcieni. Z tym kręceniem filmów to czytałem o tym. W czarno białych kadrach lepiej można dostrzec ludzkie emocje. Potem się cyfrowo film koloryzuje. Oczywiście, nie zawsze, bo ciężko jest poprawić kolory natury. I tak widzę Twój tekst. Każdy z nas ma czarno biały obraz a sam go wypełnia własnymi barwami. Zarys światła o którym piszesz, jest dla mnie granicą której nie powinniśmy przekraczać, nie przekoloryzować – taka nasza moralność. I nie zapominajmy, jak trudno jest zrobić dobre, czarno białe zdjęcie wśród kolorów dzisiejszego świata. Witam bardzo miło przy okazji kolegę, którego też fascynuje fotografia. Właściwie to dwóch.:-) Pozdrawiam serdecznie. 1
Tectosmith Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2023 @Elephant Witam również. Nie wiem czy zdjęcia, które robię to na pewno fascynacja. Z powodu depresji i leków nie czuję tego w taki sposób a fajnie by było. Na pewno mnie to ciekawi i zajmuje, i nadal uczę się swojego aparatu. Jak na razie nie zrobiłem jeszcze celowo czarno białego zdjęcia, ale mam to na uwadze. Dziękuję za obszerny komentarz. Pozdrawiam również serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi