Ten utwór został doceniony przez użytkowników. corival Opublikowano 29 Marca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 Przyjacielem nie ten, co słów nie żałuje. Strumień miodu płynie hałaśliwy wielce. Klepaniem w plecy zimny wzrok maskuje, a zdobyte słowa ma w poniewierce. Wierne serce słucha i nie epatuje nadmiarem wyrazów, skupiając uwagę. Rady poszukuje, kryje cudze skarby, nie roni tajemnic idąc naprzód razem. Rozpaloną duszę chłodzi i odwrotnie, zimną wspiera hojnie, budzi już zastygłą. Klejnotem bezcennym dla każdego będzie, kto odszuka perłę piękności przedziwnej. 9
Rafael Marius Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja niestety klejnotu takiego nie posiadam. I nie zanosi się na to.
corival Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2023 @Rafael Marius O tym, czy się zanosi, czy też nie, jak sądzę nie wiesz. Może jednak...? Tego życzę z całego serca :) Swoją drogą... Czasem człowiek myśli, że posiada taki właśnie klejnot, a tu w trudnej chwili, kiedy powinien się sprawdzić, okazuje się, że to raczej jakaś mierna podróbka. Tak, trudne chwile wykazują wiele. Dziękuję za pochylenie się nad tym tekstem i komentarz. Pozdrawiam :) 2
Sylvia Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2023 corival - witaj ponownie, fajny wiersz pokazujący istotę przyjaźni. pozdrawiam 1
corival Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2023 @Sennek O tak, ponownie po długim czasie miło mi powitać i być powitaną. Dziękuję również za wizytę pod tekstem i wypowiedź. Pozdrawiam :)
Rafael Marius Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Otóż to przyjaciół poznaje się w biedzie. A mnie jej nie brakowało w przeciwieństwie do tych prawdziwych... 1
corival Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @Rafael Marius Czyli nie natrafiłeś na perełkę. Niezwykle mi przykro z tego powodu... ale wiesz... póki życia, póty nadziei. Pozdrawiam :) 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @corival Serduszko za prawdę zawartą w wersach. Pozdrawiam ciepło :) 1
corival Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @Bożena Tatara - Paszko Dziękuję serdecznie i pozdrawiam wzajemnie :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Mądrze o przyjaźni, o tę prawdziwą, szczerą niełatwo w dzisiejszych czasach. Życzę tych pereł na Twojej drodze i na słowie "perłę" kończyłam czytanie. Ostatni wers pomijam, Ty wcale nie musisz... :)
corival Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 @Nata_Kruk Dziękuję za wnikliwe czytanie... wiersz napisał mi się pod konkretne wydarzenie, którego przytaczać nie będę :) Jakkolwiek by było, pozdrawiam serdecznie :)
kwintesencja Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 @corivalbardzo mi się podoba! każdemu życzę takiej prawdziwej przyjaźni, życie brutalnie weryfikuje te nieprawdziwe… pozdrawiam :)
corival Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2023 @kwintesencja Rzeczywiście, jest jak piszesz, ale chyba dobrze, że życie odkrywa prawdziwe oblicze takich pseudoprzyjaciół. Owszem, to boli, jednak przynajmniej wiadomo z kim mamy do czynienia. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi