Ten utwór został doceniony przez użytkowników. corival Opublikowano 29 Marca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 Życie bujne wokół dzień za dniem pulsuje: rodzi i dojrzewa, a potem zanika. Zieleń, czy szarości, światło oraz ciemność nie przerwie procesu kolejnych pokoleń. Materia niszczeje, gwiazdy wypalają, zło zabija ciała, a miłość trwa wiecznie. Uroboros niesie przez wszechświat nasiona. Istnienie zapewnia bez nazwy i imion. Co umarło wzrośnie, chociaż nie od razu. Inne miejsce zajmie, inny czas zapewne... 13
Rafael Marius Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 @corival Ciekawie przedstawiłeś koliste spojrzenie na upływ czasu. Obecnie raczej linearne łaskawie nam panuje. A ja nie wiem, które wybrać?
corival Opublikowano 29 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 @Rafael Marius Ja tam wedle tradycji podążam, ale oczywiście nie piętnuję innych poglądów. Dziękuję, że zajrzałeś i przy okazji... kobietą jestem ;) Pozdrawiam :) 1
Rafael Marius Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to przepraszam. Będę na pewno pamiętał.
corival Opublikowano 29 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2023 @Rafael Marius Jakoś tak dziwnym trafem wiele osób wzięło mnie tutaj za mężczyznę na początku, więc nie chowam urazy :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 Witaj - dużo czasu upłynęło - fajnie że znowu jesteś - ciekawie piszesz - Pozdr.serdecznie.
corival Opublikowano 30 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję za odwiedziny Waldemarze i za wysoką ocenę. Pozdrawiam :)
corival Opublikowano 30 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 @aff Dziękuję za odwiedziny :) Wróciłam po długim czasie, a tu okazuje się, że ktoś tam mnie jednak pamięta... to miłe. A co do wiersza: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. muszę zejść troszkę z tego piedestału, bo zahaczę o coś... Pozdrawiam :)
jan_komułzykant Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 Jest pozytywnie u Ciebie. Co najmniej 4:1 na korzyść. I bardzo dobrze. Pierwsza strofa również negatywna nie jest. Przedstawia jedynie normalną kolej rzeczy. Ciekawy wiersz, miło było poczytać, pozdrawiam.
corival Opublikowano 30 Marca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 @jan_komułzykant Cieszy mnie Twoja, słuszna zresztą ocena Pozdrawiam :) @Tectosmith Dziękuję za pozostawiony ślad i odwiedziny. Pozdrawiam :) 1
Nefretete Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano! Toczy się... W bezforemnym chaosie istnieje świat, w jakim staramy się odnowić swój. Wpływamy w nieuporządkowany Świat, by swoją energią wskrzesić jego odnowę... Symbolika " Uroboros" sięga dalej! Każdy człowiek jest poddawany ( bez wyjątków ) procesowi przemiany. Całość wiersza jest dla mnie znana, dlatego go lubię! Pozdrowienia dla ciebie
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @corival sedno wszechrzeczy - miłość pozdrawiam Cię
kwintesencja Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 @corival skłania do refleksji nad toczącą się kołem historią :) świetny tekst, pozdrawiam :)
ais Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten fragment mógłby być moim epitafium. Bardzo mi się podoba. Koniec, który jest nowym początkiem. Nadzieją, że uroboros nas dotknie swoją magią. Pozdrawiam :)
Leszczym Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2023 @corival Fakt, miło przeczytać :)))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 31 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2023 fakt że zło zabija lecz czy tylko ciała świadomość pustoszy i pozwala upaść wchodzi znacznie głębiej niż byś tego chciała i potrafi zniszczyć nawet Twego ducha czy to co umarło może się odrodzić ożywić samo z siebie chociaż nie odrazu teza karkołomna po tym wierszu chodzi dinozaury zmarły po żywych ni śladu :) 1
corival Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2023 @Nefretete Cieszy mnie Twoja wizyta. No właśnie... dla człowieka, ale i nie tylko początek jest końcem, a koniec początkiem... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi niezmiernie Pozdrawiam :) @Wiesław J.K. Dziękuję za wizytę i Pozdrawiam :) @kwintesencja Cieszy mnie, że doceniasz mój skromny wysiłek. Pozdrawiam :) @ais Jeeeny, mam nadzieję, że do epitafium jeszcze Ci daleko. Niemniej miło mi, że ten fragment do Ciebie przemówił. Pozdrawiam :) @Leszczym Dziękuję za wizytę i pochylenie się nad tekstem. Pozdrawiam :) @Jacek_Suchowicz O, widzę, że wiersz Cię zainspirował... dobrze kalkulujesz. Puenta jest intrygująca. Dziękuję za wizytę i pozdrawiam :) 2
corival Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @Tectosmith Bardzo dziękuję za czytanie i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) @EwelinaMiło mi, że poczytałaś i zostawiłaś coś po sobie. Pozdrawiam :) @Bożena Tatara - PaszkoCieszy mnie, że odwiedziłaś również ten wiersz. Pozdrawiam :) 2
Rekomendowane odpowiedzi