Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marek.zak1 Opublikowano 23 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 (edytowane) -Mistrzu, nie krytykujesz po piórze kolegów? -Nigdy nie krytykuję, po prostu dlatego, że krytyka wymaga do końca czytania, a jak mi się nie uda, nie mam wtedy zdania. Edytowane 24 Listopada 2022 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji) 17
Manek Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 mądra i konstruktywna krytyka jest bardzo ważna i nie gani , a raczej wzbogaca. Niestety nie każdy umie ją przyjąć. Jest to sprawa charakteru. 2
Marek.zak1 Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trudno się nie zgodzić, ale nierzadko emocje biorą górę. Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 @Marek.zak1 Ja się do krytykowania nie nadaję i staram się tego unikać. :-)
iwonaroma Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda, ale zapomniałeś dodać, że nie każdy też potrafi jej udzielać :) Przyjmiesz krytykę? ;)
Manek Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ oczywiście, że przyjmuję. Myślałem, że pisząc mądra i konstruktywna, już wszystkie aspekty wyraziłem. Widać, że jednak to nie była precyzyjna wypowiedź. Uważam, że zawsze jest warto wysłuchać opinię innych na własny temat i ją przemyśleć. Co nie znaczy, że trzeba się z tą krytyką zgadzać. 1
walvit Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 @iwonaroma Aby krytykować, trzeba coś wiedzieć, umieć analizować i widzieć błędy czy problemy. Tu najczęściej dają serduszka, jak się podoba. Ale jak na minus, nie ma odpowiednika, lepiej więc albo przemilczeć, albo zwrócić uwagę, jeśli ktoś np. się kompromituje tym, co pisze. Krytyka ma na celu pomóc komuś wstąpić na właściwą drogę lub się poprawić. Niestety, wiele osób traktuje to jako atak, agresję i zaczyna się bronić. Jeśli ktoś nie oceni czy coś jest dobre, czy złe, jak ten krytykowany ma wiedzieć? Albo jak ma wiedzieć, w jakim stopniu coś się podoba, np. jego wiersz? 2
iwonaroma Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Otóż to. Wysłuchać, ale nie przyjmować bez-krytycznie :) Bo krytykujący (nawet mądry i konstruktywny) może się po prostu mylić. Fakt.
Marek.zak1 Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak w historii muzyki wiele najwybitniejszych dzieł było zjechanych przez krytykę, niemniej jednak trzeba cenić, że ktoś zadał sobie trud przeanalizowania tekstu i z tej krytyki można ten tekst dopracować. Jeśli tekst jest ewidentnie słaby, śmiem twierdzić, że większość jednak unika komentowania. 2
iwonaroma Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, każdej dziedziny sztuki to dotyka. Problematyczna ta - krytyka :) A odnosząc się do Twojego tekstu to delikatnie to określileś - że nie zawsze udaje Ci się dobrnąć do końca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja to się zdecydowanie nie męczę, jak coś mi nie leży po kilku wersach - odpuszczam.
Marek.zak1 Opublikowano 24 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, tak, delikatnie, ale sens ten sam:). Pozdrówki zimowe. 1
Nata_Kruk Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... sprytne, dyplomatyczne.. zagranie... :) 2
beta_b Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Dyplomatyczne i inteligentne podejście. Mi, niestety, czasami puszcza cierpliwość i choć żal pozbawiać iluzji autora, to mówię wprost co myślę, bez puchów i wacików. Ściskam sąsiedzie, bb 4
Marek.zak1 Opublikowano 24 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wpis, są dziki u Ciebie, bo u mnie z obydwu stron w nocy podchodzą:). Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Są, osiedle grodzone, więc nie wchodzą, ale ślady obecności, zryte połacie trawników czy ściółki w lesie pokazują, że dobrze im tutaj. 1
Radosław Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 Bardzo ciepły i z chumorem napisany tekst, który w bardzo otwarty sposób poddaje refleksji postawę podmiotu lirycznego. To jest mądre i piękne. 1
Marek.zak1 Opublikowano 26 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 W imieniu szefa dziękuję:). Udanego weekendu. M
kwintesencja Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 @Marek.zak1krytyka, to niełatwa sztuka, ja nigdy nie czuję się na tyle kompetentna, aby bawić się w krytyka, wolę doradzić, jeśli wydaje mi się, że cokolwiek to wniesie
Marek.zak1 Opublikowano 28 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krytyka na forum i nie tylko, to wyrażanie własnej opinii, a mam tak jak iwonaroma. Pozdrawiam. 1
Krzysztof2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2022 @Marek.zak1 jak zawsze trzymasz poziom FAJNE!!! Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi