Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 15 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 W Ogródkowie dużo gości. Jest jury - konkurs piękności. Rozpoczęła się narada komu puchar dać wypada. Aster dumnie zęby szczerzy: - Mnie nagroda się należy! Lilia z dumą gładzi płatki. - Musiałbyś być bardziej gładki! Rozczochrana twa czupryna to jest brak szansy na finał. -Groszek średnio urodziwy, za to zapach ma prawdziwy! - Róża piękną jest rośliną! Przy niej wszystkie inne giną. - tak prawiły mak z bławatkiem. - Hiacynt też jest ładnym kwiatkiem. - rzekła niezapominajka. Choć nie o niej jest ta bajka. -Pachnie nawet intensywniej. Bardziej słodko, tak naiwnie. -Wszak goździki słodziej pachną. - od niechcenia fiołek żachnął. - Zapach nie jest najważniejszy. - groźnie bratek rzekł najmniejszy. W Ogródkowie wielka wrzawa. Zaraz się posypią brawa. Jury liczy głosy skrzętnie. Który kwiat dziś z dumy pęknie? Ach! Narcyzy, tulipany! Każdy chce być podziwiany. Przebiśnieg tak nie wydziwiał. Cicho pod śniegiem się skrywał. Uwagę zwróciła - jego niewinność. Nagrody nie chciał - dostał ją za inność. 14
goździk Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 @Kwiatuszek Oddaję swój głos na goździk! :D 1
Rafael Marius Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 @Kwiatuszek Puenta zaskakująca i wzruszająca. A przenosząc to na życie to warto doceniać tych innych, niepozornych i niepazernych, gdzieś ukrytych pod śniegiem dla oczu świata z banerów piękności. 1
Rolek Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 @Kwiatuszek Ja oddaje głos na pana Tego pana Tulipana 1
goździk Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 @Rolek Zapamiętam to sobie! :D
Kwiatuszek Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 @goździk Jak dla mnie goździki najcudowniejsze kwiaty ,szczególnie chińskie ( uwielbiam) ! Dziękuję:-) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 Witam - fajny wiersz - zapachniało latem - Pozdr. 1
Kwiatuszek Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2022 @Rafael Marius Piękna i nadzwyczaj trafna interptetacja:-) Dziękuję. @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję. @NatuskaaDziękuję:-) @goździk Ciekawe skąd taki wybór haha. Pozdrawiam:-) 1
bajaga1 Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj czytam i widzę nasze ulice . Tak samo można powiedzieć z małym wyjątkiem-skromność jest niewidoczna. Pozdrawiam 1
Kwiatuszek Opublikowano 16 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2022 @bajaga1 Dokładnie tak jest. Dziękuję i pozdrawiam:-) @Sennek Dziękuję;-)))
Tectosmith Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2022 Przyjemnie się czytało. :-) 1
Kwiatuszek Opublikowano 16 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2022 @Tectosmith Mi przyjemnie się czyta takie komentarze. Dziękuję serdecznie, miłego dnia;-))) 1
dgghj Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2022 @Kwiatuszek Ach, gdyby prawdziwe konkursy piękności takie były! Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Kwiatuszek Opublikowano 16 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2022 @Olgierd Jaksztas Dziękuję za serduszko :-)
Kwiatuszek Opublikowano 16 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2022 @Giorgio Alani Dziękuję i pozdrawiam!
A-typowa-b Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2022 @Kwiatuszek za inność, często jest kara. A w tym wierszu nagroda. Pozdrawiam 1
Kwiatuszek Opublikowano 17 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2022 @A-typowa-b I tak być powinno- nagroda za inność;-) Dziękuję, pozdrawiam!
Gość Franek K Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2022 Trochę można by wyrównać, ale fajne :)
Kwiatuszek Opublikowano 18 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2022 @Franek K Za wszelkie porady jestem wdzięczna. Dziękuję i pozdrawiam;-)
helenoir Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2022 @Kwiatuszek piękne, w oczy rzucają mi się dwie prawdy: o milczeniu i oryginalności ciepłego wieczoru! 1
Rekomendowane odpowiedzi