Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 13 Października 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 (edytowane) Nauczyliśmy się wszyscy pisać i czytać, co czynimy już ze zrozumieniem. Jeszcze nigdy w historii nie byliśmy aż tak piśmienni, a nawet oczytani, rzecz jasna co do zasady. W państwie świetnych literatów w literackich czasach śmiało wkroczyliśmy w erę żarliwego czytania i pisania, a nawet odważnego opisywania. A przecież o tym i o owym mieliśmy wcale nie pisać i nikt z nas nie miał tego przeczytać. Cóż, wyszedł nam nieziemski bałagan :)) Warszawa Stegny, 13.10.2022r. Edytowane 13 Października 2022 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 10
duszka Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @Leszczym Ciekawe spostrzeżenie! Może rzeczywiście ta rosnąca umiejętność i rosnące możliwości jej praktykowania spowodowały, ze przekroczylicy pewną granice, za którą zastepujemy pisaniem - przeżywanie. Pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 13 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @duszka I za mało przeżywajàc za słabo piszemy oraz za mało rozumiemy o czym czytamy? No coś w tym może być ;))) 1
Leszczym Opublikowano 13 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @TylkoJestemOna Taka refleksja z ławki osiedlowej ;))Ja też się staram opisać rzeczywistość, co wychodzi jak wychodzi ;)) Ostatnio miałem kłopoty z systemem na komputerze i musiałem sporo plików pousuwać ;)
Leszczym Opublikowano 13 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @TylkoJestemOna Cieszę się, sprawdź proszę skrzynkę w wolnej chwili ;))
violetta Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 dlatego trzeb mieć czas wolny:) 1
Leszczym Opublikowano 13 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @violetta Tak, luz bywa przydatny w życiu ;)
violetta Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @Leszczym nie masz z tym problemów, zapalisz sobie papieroska;)
Leszczym Opublikowano 13 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @violetta każdy z nas - bez wyjątku niestety - ma z czymś problem. Ja ostatnio chciałbym ogarnąć 3 książkę i mam kłopot, bo to kosztuje :// A chcę to zrobić choćby po to, żeby Violetcie, świetnej poetce, wręczyć coś co trzyma poziom ://
violetta Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @Leszczym to będzie bardzo kosztowe, nie wiem czy się opłaca, może ktoś stąd potrafi?:) 1
Leszczym Opublikowano 13 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @violetta Fakt, taki gest może się nie opłacać ;) Ale nie tylko o Violettę chodzi ;)
violetta Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @Leszczym marzenie sobie trzeba spełniać, musisz napisać do jakiegoś wydawnictwa, jak fajna książka to Ci wydadzą i nic nie dadzą:)
Leszczym Opublikowano 13 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @violetta Napisać to mało. Trzeba jeszcze odczekać 6 miechów na odpowiedź odmowną ujętą w 1 lakoniczne zdanie :// No nic muszę jeszcze pomyśleć jak to rozegrać ://
violetta Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @Leszczym nie ma co się gorszyć:)
violetta Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @Leszczym dosyć tego pustosłowia, będziesz jak Dick:)
Leszczym Opublikowano 13 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @violetta Ty droga Violetto nawet nie zdajesz sobie sprawy, że wszystkie swoje 3 książki oddałbym za 1 żonę ;) Inna sprawa, że fajnie się z Tb gada, no prawie jak z Gosławą, o którą notabene się martwię ://
violetta Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 @Leszczym niepoważny jesteś:)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 (edytowane) @Leszczym Wg mnie, piszemy i czytamy coraz mniej. Długopis już dawno został zastąpiony przez klawiaturę, a tempo życia wielokroć nie pozwala zrelaksować się przy lekturze. Zresztą, stroboskop serwowany przez telewizję skutecznie odciąga od czytania książek, a także, co bardziej niebezpieczne, skutecznie do czytania zniechęca. Edytowane 14 Października 2022 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 2
Marek.zak1 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 @Wędrowiec.1984 I dlatego jestem coraz bardziej za krótka formą, takie sms-owe wierszowane przekazy, z maksem długości sonetu. M
Wędrowiec.1984 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 @Marek.zak1 Z poezją jest jeszcze gorzej. Mam wrażenie, że złożoność zdaniowa ubożeje z dnia na dzień i już niedługo poezją nazwane zostaną myśli wysypane przez autora na kartkę papieru po góra dziesięciominutowym siedzeniu nad biurkiem. Co do sonetu, może i jest krótki ale jeśli o mnie chodzi, powiem, że gdybym miał do końca życia pisać tylko sonety to chyba bym się zastrzelił. Zresztą, gdyby mi ktoś jeszcze pięć lat temu powiedział, że kiedyś będę pisał wiersze to bym chyba z miejsca umarł... ze śmiechu. :D 1
Rekomendowane odpowiedzi