Kwiatuszek Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Sierpniowe popołudnie było wyjątkowo gorące. Wena do pisania uleciała gdzieś porwana przez delikatny podmuch wiatru. Nie przejęłam się tym zbytnio. Nieraz tak bywało. Wystarczyło zająć się czymś innym by wróciła ze zdwojoną mocą, w najmniej spodziewanym momencie. Dlatego zawsze mam przy sobie kartkę i długopis. Przeniosłam się na schody werandy. Uwielbiałam tam siedzieć. Nasz pies- Jack Russell Terier z małą, beżowo- piaskową kropką na głowie zawsze mi towarzyszył. Siedzieliśmy tak sobie wpatrując się w kwietny, wiejski ogród przed domem. Mnóstwo było w nim chińskich goździków, które uwielbiałam ze względu na ich niebiański zapach i bogactwo kolorów. Lwie paszcze, tak bardzo przypominające mi dzieciństwo i ogródek babci. Żywopomarańczowe nasturcje, delikatne ostróżki i chabry, słodko pachnące piwonie, dalie we wszystkich kolorach tęczy. Groszek pachnący, który zalotnie wił się po szczeblach werandy. Ach! Ten ogród działał na wszystkie zmysły! Nawet na smak, gdyż pamiętam jak babcia robiła sałatkę z kwiatów nasturcji. Zawsze udawałam, że mi smakuje by później wypluć ją za pierwszym narożnikiem domu. 6
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 (edytowane) Witam - piękne pisanie - Pozdr.zadowoleniem. Edytowane 6 Października 2022 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
Kwiatuszek Opublikowano 6 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 @Waldemar_Talar_Talar Bardzo mi miło:-) Dziękuję;-)
Wiechu J. K. Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Kwiatuszek 1
Kwiatuszek Opublikowano 7 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 @WiechuJK Była też sałatka z pokrzyw,ale nie chciałam o niej wspominać,żeby nie wystraszyć czytelników;-)))) 1
Kwiatuszek Opublikowano 7 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 @aff Znów te spacje i przecinki! Zmora naszych zabieganych czasów;-) Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
[email protected] Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2022 @Kwiatuszek Zabrakło zapachu maciejki i ten uroczy nieba błękit. Pozdrawiam Kwiatuszku - Maciejko. 1
Kwiatuszek Opublikowano 8 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2022 @[email protected] Maciejka również była, tylko zapachniała najintensywniej po zachodzie słońca kiedy niebo z błękitnego zrobiło się czerwone;-)Miłego wieczoru! 1
Tectosmith Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czego się nie robi dla ukochanej babci :-) 1
Kwiatuszek Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2023 @Kwiatuszek @Tectosmith Dziękuję serdecznie:-) 1
Corleone 11 Opublikowano 26 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2025 @Kwiatuszek Tak zwana "wena" ma to do siebie, że wraca. Interpunkcja!! 1
Kwiatuszek Opublikowano 26 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2025 @Corleone 11 Gdzie się podziały moje przecinki?? Dziękuję Ci bardzo;-) 1
Corleone 11 Opublikowano 26 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2025 @Kwiatuszek Zastrzeżenia budzi też nadmiar odstępów i brak akapitów Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . 1
Kwiatuszek Opublikowano 26 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2025 @Corleone 11 O, i to się nazywa korekta!
Rekomendowane odpowiedzi