Ten utwór został doceniony przez użytkowników. pathe Opublikowano 3 Października 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 Wiele możliwości i scenariuszy mam tego przyszłego spotkania. Spojrzymy sobie głęboko w oczy i utoniemy na moment. Nasze dłonie i stopy jeszcze się nie spotkają i nie splotą warkocza sztormowych fal. Źrenice i kąciki oczu będą prowadzić swoisty dialog, którego inne części ciała zagubione nie zrozumieją. Albo dynamicznie na siebie wpadamy. Bardzo ciekawe czy torba mi wypadnie z dłoni, poszybuje wbrew grawitacji w górę (pod niebo?), a może twoja kawa zachlapie koszulę i te plamy będą przyczyną pierwszego dotyku. Albo staniemy w tramwaju naprzeciwko siebie tak blisko, że moja szyja będzie oddychać twoim powietrzem. Że twoje włosy zasłonią świat poza nami. Świat, który nas interesuje, tylko na niby i tylko na niby dla zakochanych istnieje. Wszystko inne nastąpi za kolejną chwilę. Tylko się spotkajmy. Bo możemy się też minąć, zasłuchani w muzykę w słuchawkach, wpatrzeni w dalekie tablice na lotnisku albo mrówki drepczące pod naszymi nogami. 8
A-typowa-b Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 @pathe ładnie napisane. Jako list, ujął mnie treścią. Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 @pathe Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Pati, chyba o tym samym piszemy? 1
duszka Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 @pathe "Tylko sie spotkajmy" - to wydaje sie najwazniejsze , ale też łatwe do przeoczenia... Ciekawa forma i wzruszająca treść :) Pozdrawiam!
pathe Opublikowano 3 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 @[email protected] ano nie tylko my :) o tym samym :) 1
goździk Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 @pathe Ile nas w życiu ominęło, bo poświęcaliśmy uwagę na coś innego? W utworze zawarłeś aspekt romantyczny tej ogólnej myśli. I to w jaki sposób! Jakoś ten warkocz z ludzkich kończyn do mnie przemawia... :D
Annuszka Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Świetny tekst... Bardzo do mnie przemawia w tych zapędzonych czasach...
pathe Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @Annuszka ojej dzięki. @goździk moja romantyczna dusza podpowiada że coś ominęło, aby coś spotkało…kiedyś w przeszłości lub przyszłości. 1
Leszczym Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2022 @pathe Ładne, ładne naprawdę !! 1
Rekomendowane odpowiedzi