Łukasz Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 Dziś jest już chłodniej, lepiej się oddycha, wśród chmurzych tłumów chowa się słońce, dziś jest już lepiej, tak zawsze wspominam te pierwsze, jesienne miesiące. Dziś jest już inaczej, świat barwę zmienia, bałtyckie bursztyny już takie wyblakłe, dojrzałe śliwy ku ziemi się chylą, znacząc żywota koniec ukradkiem Dziś już energia uszła ze świata, letni dzień z nocą już się nie spiera, życie pogrąża przyjemny letarg uśpiony głosem Cheta Bakera Dziś już przemija, zasypia ukradkiem, mogiły pokryją kwiaty na łące, i choć ponure, choć tak deszczowe, to kocham te pierwsze, jesienne miesiące. 5
joanna53 Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 letni dzień z nocą już się nie spiera, pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 @Łukasz - witam - fajnie się czyta jest miło ale nie rozumiem tego fragmentu - mogiły pokryją kwiaty na łące - coś mi tu nie pasuje - oświeć mnie - Pozdr.
Łukasz Opublikowano 16 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 @Waldemar_Talar_Talar Faktycznie może się to wydawać niezrozumiałe, ale miałem na myśli po prostu jesienne martwe liście przykrywające letnie kwiaty, zieleń. Pozdrawiam:)
Kwiatuszek Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2023 @Łukasz Cudowny wiersz! Jak mogłam go wcześniej przeoczyć?
Rekomendowane odpowiedzi