Ten utwór został doceniony przez użytkowników. A-typowa-b Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 (edytowane) O skwapliwa pani poemów wszelkich wnijdź i na mnie kwieciem wielkim. Rozkoszom upust zawartych przenik, kochańcom odbiera w niebyt miłowanie. Mawiają przeto wieki nieugięte, żeś jedynym światłem człowieczej udręki, tedy w uniżeniu ku tobie lico zwrócę. Wprost, pod tę kaplicę. I nim powiek jedwabnych, mrugnięcie przywoła, nie będę głuchym dźwiękiem bezkresów przestworza. Jeno złotem sztab wykłuwających strażnicę na obronę, życie. autor wiersza: a-typowa-b Edytowane 12 Sierpnia 2022 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji) 12
A-typowa-b Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 @Czarek Płatak dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Witam - fajne pisanie - Pozdr. 1
Starzec Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 @A-typowa-b nie mam pojęcia o kim, ale zagadka z................... :), ale będę próbował:) Pozdrawiam :) 1
Natuskaa Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Brzmi trochę staropolsko, ale ładnie :) Pozdrawiam. 1
Krzysztof2022 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 @A-typowa-b miłość? Pozdrawiam p.s. bardzo oryginalny i dopracowany w szczegółach jak to zwykle u Ciebie 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Nie wiem. O Miłości? Cóż za język! Barok rokoko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba się. Pozdrawiam 1
A-typowa-b Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) @Waldemar_Talar_Talar miło mi, że wpadłeś :) Pozdrawiam serdecznie. @Starzec tytuł mnie również nie urzeka, musze pomyśleć co tu dać :). Pozdrawiam ciepło. @Natuskaa a no dzięki :). Miłej niedzieli :) @Krzysztof2022 jesteś niezwykle miły w słowach. Pozdrawiam :). @Sylwester_Lasota również pozdrawiam, widomo że o miłości :) pozdrawiam :). @Gosława pozdrawiam :) @[email protected] również pozdrawiam. Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji)
A-typowa-b Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2022 @Rolek bardzo się cieszę :). Pozdrawiam serdecznie.
Rolek Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2022 @A-typowa-b Pozdrawiam niedzielnie. I już wiem, co to przeniki. 1
A-typowa-b Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2022 @Rolek tak wiem, jak sprawdzisz encyklopedycznie to wiadomo. Jednak mi również chodziło o wzajemne przenikanie :). Pozdrawiam serdecznie. 1
A-typowa-b Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2022 @Dag oby owoc był. Pozdrawiam ciepło.
Nefretete Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2022 @A-typowa-b Poleciałaś, równo! Zapomniany język, ponownie zniekształca? dzisiejszą teraźniejszość dobieramy, wedle schematu historycznego - jaki, być powinien. Uśmiech zostawiam!
Annuszka Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2022 Znakomity wiersz, nietuzinkowy, jak wisienka na białym torcie współczesnej twórczości :)
Rekomendowane odpowiedzi