dominika Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Anioł opuścił głowę cofnął dłonie, które chroniły przed złym snem zniknął blask - kim teraz jesteś aniele? -jestem smutkiem radosnej przeszłości
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ten wiersz na pierwszy rzut oka może wydawać się banałem. We mnie zbudził pewne refleksje. Ciekawy pomysł, muszę przyznać.
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tylko dlaczego znowu anioł? Innych tworów nieziemskich już nie ma? Pozdr.
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Racja. Ten Anioł również mnie wkurzył. Ale czasami trzeba nim się posiłkować. Czasami... Droga autorko, Anioł, aniołem, pointa, pointą!:) Pozdrawiam.
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ale Aniołki sa piękne! urocze! symboliczne! wymowne! czasem po prostu niezastąpione! ja kocham Anioły :) i mi niemal nigdzie nie przeszkadzają. co do wierszyka to podoba mi się.........i ten smutek radosnej przeszłości.....faktycznie można się zadumać serdecznie pozdrawiam Natalia
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ech... nie gadajcie... ech... tylko czytajcie... bo myśl ciekawa zawarta... ech... troszkę mojego klimaciku tu jest troszkę nawiązuje do pewnych innych rzeczy... których pewnie nie znasz... a do tego kojarzy mi się z pewnym wierszem też o Aniele, tylko, że zapłakanym... ech... Pozdrawiam, Przyczajony Kai P.S. wybaczcie wzdychanie, niektórzy wiedzą, dlaczego to robię... ech... ;)
dominika Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziękuję i pozdrawiam *
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak. A między innymi Azazel taki jest. Aniołki są piękne, symboliczne, urocze, tłuste i jasnowłose szczególnie w malarstwie barokowym. Poza tym raczej "są" posłannikami najwyższego nie zawsze w przyjemnych sprawach (kłania się "Apokalipsa") :))) Pozdr.
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a kto mial byc? gnom? dla mnie aniol jak najbardziej na miejscu, mnie sie podoba pozdrawiam
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A gdyby tak całkowicie wyrzucić słowo anioł? Od pewnego czasu mam awersję. Gdy widzę, że ten niby opiekun gdzieś się rozgląda, zamiast chronić swojego podopiecznego, to mam ochotę stłuc tą grubą gębę i wyrwać skrzydła przy samym rdzeniu kręgowym (o ile to możliwe oczywiście. Pozdr.
La_crimosa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 No tak, moze i masz ochote. Jednak wierszowi aniol nie szkodzi, tym bardziej ze jest o aniele. Jak wyjmiesz z niego slowo aniol to tez bedzie o aniele, czy zle pojmuje?
Rekomendowane odpowiedzi