Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kochanek posiada dewiacje
jak każdy zdrowy polak

odbija sie gdy puścić go na dół
ma to do siebie
że nie klei się do podłogi
tylko do ścian

ale nie jak sierota
choć ma chorobę
prosto z domu dziecka
a możnaby też pomyśleć
że z mleka matki
bądź przeniesioną drogą płciową

kochanek razi w oczy
z premedytacją
a nikt nie lubi mieć zmarszczek
(wszyscy posiadamy okulary)

jest normalny
jeśliby założyć, że wszyscy pozostali mocno pierd.olnięci
lubi wszystkich karmić

po jedzeniu krew wolniej krąży
i trzeba iść spać
- tak mi mówił

Opublikowano

pierd.olnięci - to nie czat, żaden straszak tu nie zwróci uwagi. A stylizacji na czat też tu nie widzę. Zupełnie nieźle jadowicie napisane - w moim odczuciu dwie ostatnie całostki trochę słabną w stosunku do wcześniejszych, ale większych uwag brak.

Opublikowano

jest ząb do pisania moim zdaniem
dlaczego okularów się nie posiada?? nie rozumiem — ja posiadam okulary
jestem za — jestem przeciw mdłej poezji
ten wiersz odróżnia się od większości tym, że chce się go czytać, zmusza do czytania
pierd.olnięci? ta kropka mnie nie przekonuje, wygląda mi trochę na usprawiedliwianie się autora/ki w związku z użyciem wulgaryzmu
puenta — hmmm... to też jakiś sposób, szokowa zmiana emocji, osłabienie
agresja, bunt, złość, jad — a potem, jakaś rezygnacja, opadnięte ręce, otępienie może
pozdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie powiem jak powinien sie nazywać owy 'kochanek' i kim on jest. jako osoba zainteresowana a wręcz część tego wiersza uważam że ostatnia zwrotka to meritum. rozumiem że nie każdy o tym wie, ale wszystko tutaj ma sens. walcze z wiatrakiem, wiem, ale bronię swojego :).

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• ...myto...   ..cóż winien jestem tobie ja człowiek szary eminencja pośród słów    powiedz język mój stary niewidzialny próg    kracze dziko skacze okruch chleba dziobie kruk    spłać swe myto nim opróżnisz złoty róg    prawdy złogi gardeł wnyk głuchyś ślepcze jam serwuję ci na tacy niemy duszy krzyk..   chytrylis - 2026r. „Gdy ci na górze milkną w obłudzie, niemym krzykiem przemawiają prości ludzie.”   chytrylis
    • Kobiecy głos zamknięty w klatce Klatka z gałązek rudej jarzębiny  Miesza powietrze z dźwiękami lasu Las przystrojony w letnie koniczyny   Skończone słowa, nieskończony żal Że w ramionach wiatru znika twoja pieśń  Wszystkie słońca w kwiatach  Z uśmiechami głaszczą mnie   Ku milczącym chmurom  Rumianych aniołów Płaczę bo mi tęskno  Do śpiewnych ogrodów    Ogrodów radości i ciepłoty rąk Uciekłaś po cichu, droga samotności  Zostawiając tylko Ten horyzont łąk      
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

dziękuję...Tak, trudno trafić na swoją duszę...prawda? :)
    • Bransoletka z koralików     Bransoletka z koralików  dziecięca, pastelowa, utkana w tęczowych kolorach    Na straganie kupiona,  nad morzem na Helu   za kilka złotych   Nie Twoja pierwsza  i nie ostatnia,  dziewczęca błyskotka,  modny gadżet dla oka   Bransoletka z koralików, tak dumnie ją nosisz,  nawet jej do kąpieli nie ściągasz    Twoja osobista wakacyjna pamiątka  Kiedyś z niej wyrośniesz,  zaczniesz nosić inną złotą lub srebrną gdy będziesz młodą dziewczyną   Tą pierwszą zostawisz w dziecięcej szkatułce na pamiątkę  z gumką rozciągniętą,  może rozerwaną , która zachowa  ten jeden koralik…..   Po latach do niej wrócisz,  nawet jak zblednie, ślad w Tobie zostawi w tej jednej bransoletce z koralików  pastelowej, Twojej własnej -unikatowej    6.08.2026 r. NatusieK97
    • @Charismafilos skoro lud zdecydował...kofam ten minimalizm Tytuł kojarzy mi się z Poncjusz

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

. Tak daleko, tak blisko 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...