Anna_M. Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Nie bisuj tajemnic księżyca, czy uśmiechów słońca; bo nimi nie jesteś, nawet kiedy fotografujesz je oczami. Odbicie w cichej wodzie, czy w świeżo umytym oknie; każda droga prowadzi do ciebie, także ta w moich oczach. Nie jest za późno, dopóki oddech pomiędzy tobą a tobą unosi się chmurą życia, tuż nad szklanym brzegiem poznania.
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 poczułem nutkę Szymborskiej :)
Anna_M. Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ała! ;) pozdrawiam
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 oddech pomiędzy tobą a tobą Podoba mi się...trzyma poziom, a może nawet więcej... pozdrawiam memento mori
Anna_M. Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam ciepło.
vacker_flickan Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 refleksyjnie pierwsza zwrotka z nutą przestrogi;) można zadrżeć czyżby WN zdemaskował?;p pozdrawiam
Anna_M. Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taa, jeszcze słowo i by się wydało ;p dziękuję za przeczytanie i słowa i pozdrawiam :)
51fu Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 A dla mnie zwłaszcza druga strofa (za szukanie drogi w odbiciach — idea 'pode mnie'). Wiersz ma styl i nie tonie. Jeżeli już mam przedstawić jakiś zarzut, to powiem, że korzystasz z symboli dość często używanych w kulturze. Nie ma w tym nic złego, ale czasem trudno unieść w wierszu taki ciężar. Całe szczęście, Tobie się udało. Pozdrawiam cicho. // 51
Anna_M. Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .maiwardzop i ęjukęizD
Rekomendowane odpowiedzi