Leszczym Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 (edytowane) Co zrobić? Czasem ktoś ze świata zapyta - akcentując czasownik - co robię w życiu, a ja mam ochotę mu odpowiedzieć i opowiedzieć przymiotnikiem lub okolicznikiem czego nie zrobiłem, czego nie robię, a nawet czego z dużym prawdopodobieństwem raczej nie zrobię. Czyżby błąd rozumowania? A czasem nic. Nic bym nie odpowiedział. Warszawa - Stegny, 28.05.2022r. Edytowane 28 Maja 2022 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 7
violetta Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 kiedyś się odpowiadało, robię zajoba. 1
Leszczym Opublikowano 28 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 @violetta a co to niby miało znaczyć?
violetta Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 @Leszczym co fajnego po prostu:) kiedyś kelner mnie poczęstował białą czekoladą, a ja zadałam mu pytanie, czy to się je:) a on do mnie, proszę nie dociekać, bo mam bujną wyobraźnię, już cały drugi tydzień się z tego śmieję:) jestem po prostu niemożliwa. 2
Leszczym Opublikowano 28 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 @violetta fajna historyjka :)
violetta Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 @Leszczym fajne osoby mają fajne przygody:)
iwonaroma Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 Występuje społeczna presja robienia :) A kto będzie uczył świętego spokoju?... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wobec ciąglecośrobiących rzeczywiście warto zachować milczenie :) 1
Leszczym Opublikowano 28 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 @iwonaroma Zgoda ;) Chciąłbym tylko dodać żebyśmy robiąc czy nie robiąc pomyśleli o pytaniach jaki i jak. 1
Marek.zak1 Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2022 Co robisz, w rozumieniu, z czego żyjesz.
Leszczym Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2022 @Marek.zak1 o na przykład ;)) Ale tej osobie chodziło o działania, działania ;)
Marek.zak1 Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słowo "robić", to jak angielskie phrasal verb, czyli może samo lub z innymi słowami mieć bardzo różne znaczenia i stąd możliwe nieporozumienia. Pozdrawiam 1
Leszczym Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2022 @Marek.zak1 nie Marek nie odbieram tego jako nieporozumienie, a najróżniejsze płaszczyzny interpretacji ;)) Sorki jeśli mój komentarz nie wiem jakoś ostrzej zabrzmiał ;) @Leszczym a w ogóle nic nie zrozumiałem. Ten fragment jest prawdą w ścisłym tego słowa rozumieniu tylko częściowo. To bardziej metafora niż relacja ;)
dgghj Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 @Leszczym Błąd rozumowania popełnia pytający. Utwór Twój mnie zadziwił bardzo miło. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 @Olgierd Jaksztas dzięki ;) Fajnie, że zajrzałeś ;)
Nefretete Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 (edytowane) @Leszczym Witaj! "Co zrobić? Czasem ktoś ze świata zapyta - akcentując czasownik - co robię w życiu, a ja mam ochotę mu odpowiedzieć i opowiedzieć przymiotnikiem lub okolicznikiem czego nie zrobiłem, czego nie robię, a nawet czego z dużym prawdopodobieństwem raczej nie zrobię. Czyżby błąd rozumowania? la A czasem nic. Nic bym nie odpowiedział." Cała kurtuazja w tekście polega na tym, że autor dobitnie podkleśla, jak ważkość słów wpływa na całe otoczenie; przecież brak zaufania to nie wojna - zgadza się... no chyba, że miałeś do czynienia z tajniakami -:)) Fajnie się czyta Pozdrowienia dla ciebie! Edytowane 30 Maja 2022 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 31 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2022 @Nefretete bardzo fajna interpretacja. Ekstra, że znów do mnie zajrzałeś ;))
Rekomendowane odpowiedzi