Leszczym Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 (edytowane) Płytka płyta Ważne i zupełnie nieistotne płaszczyzny życia trą i trą o zębiszcza niczym płyty tektoniczne i idą istotnie w istne trzęsienia ziemi A gdyby tak fakty poukładać jak płyty CD w wielopoziomowym odtwarzaczu auta i wybierać tylko nam ulubione przeboje Warkniemy na siebie jak zdarta płyta trzaski i szumy obudzą nasze zmysły że znaczymy więcej niż piekielna melodia Walimy w ten mur głową ciągle i ustawicznie aż niejeden z nas dopracowuje się płytki która odgradza mózg od twardego reala Czasami pomyślę, że grzeję się na indukcyjnej aż ukrop wylewa się ze mnie garściami i kipi znanym sobie przyciskiem studzisz mnie I zalegnę kiedyś pod grubą płytą nagrobną i mam dużą nadzieję, że po tamtej stronie nieraju nie będę zbytnio i długo wspominać A może trącimy winylem? Warszawa – Stegny, 23.05.2022r. Edytowane 23 Maja 2022 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 7
heks Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 Każdy z Nas ma takie płyty w sobie i to nas krztałtuje, ten ruch. Pozdrawiam . 1
Moondog Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 @Leszczym puenta trochę z du...y ale reszta jak najbardziej spoko ciekawe połączenie wiersza z muzyką w mojej interpretacji mówi o tym że żyjemy tylko raz o różnicach "sztuki" i realu i o ich przenikaniu i napewno jeszcze więcej ale jeszcze tu wrócę. Chyba masz literówkę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tutaj chyba miało być dopasowuję Pozdrawiam 2
Leszczym Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 @Michał_78 dzięki, tak pisane z domu, a muza moim skromnym zdaniem wręcz wybitna ;) @heks tak, pełna zgoda, fajnie że do mnie zajrzałeś ;) @Moondog bardzo fajna interpretacja, dzięki. Dopasowuje również pasuje, ale mi chodziło o dopracowuje ;)
Nata_Kruk Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 "Płytka płyta"... :) tytuł ściągnął i nie żałuję. Pomysłowa treść wiersza... podpinam się 'pod' Moondoga. Pozdrawiam.
Leszczym Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 @Nata_Kruk dziękuję i kłaniam się. A tak poza tym, czy kołderka doszła do Cb?
Nata_Kruk Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 ... doszła, doszła... :) ale chyba przesadziłeś z wielkością.... :( dwa rogi wystają poza muchomorka, ale mnie przykrywa całą i.. nawet dwa groszki (tylko) znalazłam, po jednym z każdej ze stron... :) 1
Leszczym Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 @Nata_Kruk super, bo bałem się że adres nieprawdziwy i że poczta nie zadziała. Bardzo chciałem Tobie zrobić przyjemność :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 ... :)) no widzisz, na poczcie można polegać, jak za Zawiszy, chyba... ;)) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 Witam - udane pisanie - Pozdr. 1
Leszczym Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 @Waldemar_Talar_Talar super, dzięki :)
Leszczym Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 @Nata_Kruk cieszę się, naprawdę cieszę się :) Zaraz wybywam do Tw wiersza :) 1
A-typowa-b Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 @Leszczym wyszedł Tobie wiersz. Winylowe należą do tych rzeczy, których świetność minęła, jak starodawne poglądy budzące śmiech w gronie najbardziej oświeconych nowym porządkiem. Miłego dnia Leszczym. 1
Leszczym Opublikowano 24 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 @A-typowa-b dziękować. Tak, ale co ciekawe płyty winylowe trochę wracają do łask. Są z powrotem w sklepach. Artyści wydają płyty na tym nośniku. Jest nawet mala moda na nie ;)
Rekomendowane odpowiedzi