kall Opublikowano 31 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Zatańcz ze mną choć raz jeden przyłącz się do walca braku czasu poloneza pośpiechu Tylko mnie poproś do tańca... z lekkim uśmiechem tak dobrze mi znanym. nie będziesz pierwszym partnerem - jestem doświadczoną tancerką minionych chwil ...w którym się życie zatrzyma... z Paryża wprost do Wiednia cały świat przemierzając pochłonięta muzyką wykonuję krok, kolejny krok, krok, krok... w Twych ramionach - szarej codzienności ...ta płyta, chociaż już zdarta - jeszcze gra
kall Opublikowano 31 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Witam ;) Sama nie wiem, co mam o tym wierszyku sądzić... Odsiedział swoje w warsztacie, teraz postanowiłam wplasować go w poczet wierszy poetów początkujących ;) Nawiązanie oczywiście do piosenki Anny Jantar "Tylko mnie poproś do tańca". Pozdrawiam tanecznie ;)
Jego Alter Ego Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 hm..czytałam go w warsztacie tylko nie pamietam czemu nie dałam komenta..hm.. mniejsza o to:) forma kurczę plus!!!roztańczona jak się patrzy:)a i treśc ma swe momenty..jak piosenka:) ale głownie za tę formę ++:) pozdrawiam
kall Opublikowano 31 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 dziękuje bardzo :) cóż, ogólnie jestem osobą bardzo rozśpiewaną, dlatego taki temat bardzo mi "podpasował" ;) Pozdrawiam ;)
Barbara_Pięta Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Witam, rzeczywiście forma wiersza bardzo ciekawa, aczkolwiek czytając pierwszy raz poczułam lekki chaos. To pewnie dlatego, że taka niecodzienna i mój ograniczony umysł musiał się dostosować. Pozdrawiam :-)).
kall Opublikowano 31 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 chaos... starałam się uporządkować myśli, jednakże - widocznie - nie do końca się to udało :) dziękuję bardzo Basiu ;) Pozdrawiam
zielen oczu Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 to teraz ja :) taniec uwielbiam więc nie może mnie tu zabraknąć :). Forma rzeczywiście bardzo ciekawa i powiem, że mi jak najbardziej odpowiada. Myśli może i uporządkowane, jednak chaos dla tańca jest charakterystyczny i myślę, że to atut- taki taniec chaosu. pozdrawiam śpiewając sobie pod nosem i odchodząc krokiem conajmniej tanecznym zielona n.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 zrezygnowałbym z wielokropków,a w przedostatniej strofie jest: 'wykonuję krok, kolejny krok, krok, krok...' -może lepiej po prostu napisać 'wykonuję kolejny krok'?. Tak żeby było bez zbędnych ozdobników. Ale może taki był zamysł. Forma jakaś taka rozstrzelana. ogólnie całość podoba mi się, ale najbardziej końcówka :) pozdr.
kall Opublikowano 31 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Dziękuje bardzo za komentarze ;)) zieleń oczu - dziękuje bardzo za dobre słowo. Podniosłaś mnie na duchu - od razu cieplej na serduszku ;)) Jay Jay Kapuściński - chciałam podkreślić moc kroku, bezradności i uporu... Dziękuje również za słowa otuchy ;) forma rozstrzelana - wada czy zaleta...?? Pozdrawiam :)
kall Opublikowano 31 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Ogólnie to miała być aluzja do "Tylko mnie poproś do tańca" Anny Jantar, o czym informowałam już wcześniej. Edyta Bartosiewicz... hmm - nienajgorzej, bardzo lubię tę piosenkę. Jednakże zbieżność pierwszych słów jak najbardziej przypadkowa :) Dziękuje za komentarz. Pozdrawiam ;)
Joanna_Brychcy Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Uwilebiam taniec! No i zatańczyło mi w Twoim wierszu bardzo ładnie, pasuje mi i forma i treść. Jeśli jednak mogę to trochę bym zmieniła "Nie będziesz pierwszym partnerem,jestem tancerką minionych chwil", wycięłam "mym" i "doświadczoną". Co Ty na to? pozdrawiam ciepło i wiosennie i dodaję plusa! :-)
kall Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 dziękuje za plusa :) z "mym" chętnie się zgodzę... Może tego nie być. Ale doświadczenie wolę zostawić :) Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi