OloBolo Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 (edytowane) Przełom roku.-Co to znaczy? Kiedy ciągle jestem w pracy. Praca nudna, monotonna, Więc zajoba dostać można. Marzeń mnóstwo mam, bez liku- Rzucić pracę i po krzyku. Gdzieś wyjechać-na Bermudy, Z kimś, kto nie jest nigdy nudny. Wręcz przeciwnie-zajmujący, Z pasją jakąś, życia głodny. Kto pokaże mi że można, Przeżyć życie, cudnie, do dna. Mógłbym zostać ogrodnikiem I zachwycać się goździkiem. Wiersz napisać o motylku, Z przyjaciółmi pójść do cyrku. Cyrk to nie jest głupia sprawa, Tam zazwyczaj trwa zabawa. Lub zakochać się na stałe, Nie na chwilę, lecz na amen. Coś zbudować, co nie runie, Stoi przecież na kolumnie. Tą kolumną będzie drzewo, Z konarami prosto w niebo. Myśli takie na przełomie Krążą czasem mi po głowie. Im ich więcej, tym zabawniej, Monotonia pryska, gaśnie. Ginie gdzieś w oparach nocy, Gdy strzelają race z procy. Gdy alkohol w żyłach krąży, Jestem z wiekiem coraz młodszy. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez OloBolo (wyświetl historię edycji) 7
Gość Radosław Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 @OloBolo Napisałeś o trudnych sprawach z humorem i dystansem. Rozumiem, że pod powierzchnią kryje się jednak pewien cieżar (peel jest przybity do rozstajów dróg?), gdyby tak nie było, to bym nie uwierzył w ten wiersz, a wierzę. W ramach informacji zwrotnej powiem, że choć nie przepadam za taką formą, wiersz zrobił na mnie dobre pierwsze wrażenie. Pozdrawiam
Antoine W Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 @OloBolo ;) lekko napisane o prawdziwym stanie... wielu z nas tak ma :) pozdrawiam (myślę że to będzie inspiracja bo przełom "roków" kusi... 1
Gość Radosław Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 (edytowane) @Antoine W @OloBolo Zdecydowanie. Wiersz (mimo swojego pozornego luzu) ma potencjał do głębokiej dyskusji. I to jest jego największą siłą . Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Radosław (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 Czuję głęboką prawdę w tym wierszu, bo wielu tak ma, a przeważnie nowy rok rozbudza refleksje i nadzieje. Pozdrawiam. 1
huzarc Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 @OloBolo mam tak samo, przynajmniej jeśli chodzi o pierwsze wersy;) 1
Moondog Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 @OloBolo Gorąco Ci polecam film Beach bum który mnie bardzo silnie zainspirował do pisania to z niego się wziął mój nick. Świetnie oddaje stan wolnego umysłu chłonącego świat, kilka naprawdę zapadających w pamięć cytatów I możliwość by odkryć w sobie właśnie takiego człowieka który gdzieś tam stuka o ściany 1
OloBolo Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 @Moondog Dzięki. Nie oglądałem :( Obejrzę jak gdzieś znajdę :)
Rekomendowane odpowiedzi