Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 22 Listopada 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 (edytowane) daj mi prawo zapomnienia bo nie zdejmuję strzały z cięciwy i warczę nie mogąc rozpędzić krwi pełnia ciebie naga unoszę się opadam w miękkiej drodze po łzy słodyczy jaśnieję ociekam ciepła rozkosz z tobą faluje powietrzem dodaje sił zatrzymując teraz jest zimnej zły ogień skacze Edytowane 26 Listopada 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 11
BPW Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 Piękne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Somalija Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @Arsis Cześć, Włodek. Wiesz, że postawiłam synkowi bańki, takie ogniowe. Nie miałam spirytusu i zapaliłam czeski absynt, dał radę.
Arsis Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @Somalija księżyc zagląda mi okno, taki żółtawy...
Somalija Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @Arsis W piątek była pełnia księżyca, listopadowa i marcowa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mają największy odsetek migren, złego samopoczucia... Na szczęście już po... dziękuję za odwiedziny i muzykę.
Somalija Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @Arsis Ja Ci dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , a Ty mi za co?
Somalija Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @Arsis Hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , łobuz. Jesteś w domu czy w tajdze?
Arsis Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @Somalija chcesz się przyłączyć? trza porąbać drewno na opał...
Somalija Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @Arsis Ostatnio narąbałam, do nowego roku wystarczy...
Arsis Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 (edytowane) @Somalija narąbałaś, terefere... a skórę, tłuszcz, kto zwiezie? sól masz? do ryb, żeby były zasolone w beczce jak trza, salceson trzeba zrobić z wieprza, kaszankę... chyba, że jesteś wege... no cóż... Edytowane 22 Listopada 2021 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @Arsis Nie jestem wege, nie mam czasu na głupoty Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Przynieś kulkę śniegu, naleję Ci tego absyntu, zjesz i przestaniesz marudzić. Ja nie mogę wychodzić na zimno, bo mi nawieje do ucha .
Arsis Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @Somalija kulkę śniegu... chciałaś powiedzieć - bałwana z marchewkowym nosem, czyż tak? to znaczy sam się mam przynieść?
Somalija Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @Arsis Hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , nie Bałwanku. Potrzeba rozrobić absynt, ma 70%, przyniesiesz śnieg, to zrobię drinki
Arsis Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 @Somalija aha, drinki, mówisz? a na zagryzkę śledzie z beczki?
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 Ej, surwiwalowcy, przepraszam, że się wtrącam, ale mam jedną techniczną uwagę. Strzały nie zdejmuję z cięciwy albo strzały nie wyjmuję z kołczanu, w zależności co chciałaś powiedzieć. Pozdrawiam. 1
Somalija Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @Sylwester_Lasota Sylwestrze wyobraź sobie, że już wyjęłam strzałę z kołczanu, oparłam o cięciwę, naciągnęłam i... tak ją trzymam, dzień i noc, warcząc... Taka, to Lagerta Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , chyba zakochana była. Pozdrawiam i dziękuję za komentarz .
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie tak to zrozumiałem i w takim przypadku nie zdejmujesz strzały z cięciwy, ponieważ to cięciwa wchodzi w strzałę, a nie odwrotnie. Strzała w łucznictwie tradycyjnym na końcu przeciwnym do tego, na którym znajduje się grot, ma rowek nazywany osadką, w który wchodzi cięciwa. W łucznictwie nowoczesnym znajduje się tam natomiast plastikowa nasadka, która niemal zatrzaskuje się na cięciwie i trzyma ją w lekkim uścisku. W każdym przypadku jednak, jeśli zdejmujesz strzałę z łuku, zdejmujesz ją z cięciwy. Podoba mi się to porównanie napięcia wewnętrznego do stanu łucznika tuż przed oddaniem strzału, jednak sposób jego opisu jest po prostu nieprawidłowy. Wyjmowanie strzały z cięciwy kojarzy mi się jedynie z jakimś bałaganem, kiedy to w zdjętą z łuku, luźną cięciwę, zaplątała się jakaś strzała i trzeba ją z niej wyplątywać, ale przecież nie to chciałaś powiedzieć. Prawda? Edytowane 24 Listopada 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi