Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzask!
BUUMMM!
Spadł!
Roztrzaskał się autorytet
zginął w tragicznej pozie
z ręką w górę uniesioną
wymachując nożem
niby ostrzem bolesnym
słowami głęboko skrywanymi
które w popłochu uciekają
ze złością wykrzywionych ust
jakby bały się
że nie zdążą zranić
BUUMMM!
Zostały puste skorupy
bez zieleni
bez wnętrza
obcy człowiek
i strach, że jednak wróci

I ty nadal będziesz go kochać

Opublikowano

pierwsza refleksja:
z czwartego wersu wywaliłbym „autorytet” i może przenieść do tytułu? zatytułować „autorytet” może?
i po co te wielkie litery na początku każdego wersu? maniera:) fe:)
fajnie zbudowałaś klimat słów wyrzucanych jednym tchem, to mi się podoba
pozdr

Opublikowano

Nie za bardzo mi się podobało. Początek bardzo źle do wiersza nastraja: takie trzaski w monitorze kojarzą się raczej z "Lokomotywą" niż z poważną tematyką. Kika sformułowań mi się nie widzi: przede wszystkim "ostrze bolesne" i "tragiczna proza". Na plus ten "obcy człowiek".

Mieszanie czasów zamierzone?

Pozdrawiam, Antek

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @KOBIETA   dobrze, że są lekarze szperacze na prywatnej praktyce.   bo na NFZ najbliższa wizyta w 2138 roku.     dzięki Dominiko.:)))))))         @hania kluseczka   Haniu.   najlepiej trafić na przyzwoitego człowieka.!!!!   tylko, że z tym coraz gorzej.   dziękuję i pozdrawiam.:)))))        
    • @KOBIETA     to jest oczywiście wiersz maska.   jest to gorzka satyra na człowieka materialistycznego, kierującego się instynktami, który ukrywa swoje braki za sarkazmem i grubą skórą.   jest to wizerunek osoby małostkowej i konsumpcyjnej, co w finalnym akcie wywołuje w czytelniku uczucie smutku i płaczu.     Dominiko.   wierszem tym wykrzyczałaś swoje rozgoryczenie.   powód to człowiek - świnia.!!!!!   chętnie walnąłbym go w mordę.     bardzo plastyczny wiersz.   Dominiko.   powodzenia.:)))))))    
    • @Rafael Marius Tak, bywa, zdarza się hej ho jak mawiał Vonnegut :)
    • @Tyrs ja mam tylko starą ikonkę na ścianie  Też lubię ale niestety mąż nienawidzi jak coś jest narozstawiane  Już i tak mówi że odpustowo w chałupie 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pokaż kiedyś coś swojego  Mam na myśli szkice
    • @Robert Witold Gorzkowski zamysł fajny, ale tnje :)  w tytule, musi być erekcjato, jeżeli na końcu chcesz mieć rower, pralkę, jakiś przedmiot (wtedy takie erekcjato jest określane jako erekcjato buc), to nie możesz stosować personifikacji, rower nie jest osobą, nie wydaje jęków, nie używamy kropek pomiędzy tekstem a awersacją, a awersacja może mieć tylko dwa słowa :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...