Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 1 Października 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Października 2021 (edytowane) pierwszy przymrozek wbija śrubkę w tylne ciemączko noworodka tabletka lizawka jest karuzela dla ojca zamiast opału na zimę po mocnej wodzie nieobecna matka zbiera siły do uciszenia dziecka poduszką dziś państwo stawia dla starszych jezioro wypłyną spod pękającej kry wiosną spuchniętych białych twarzy nikt nie rozpozna rodzicom na haju odfruwają anioły Edytowane 1 Października 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 10
huzarc Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 @Somalija uzależnione od narkotyków, wśród młodych rodziców to nasilający się problem. Dzieci, a brzmi to okrutnie, choć prawdziwie to finansują nałóg, to ułatwiają bezkarność. Trudny temat, ważny wiersz.
Marek.zak1 Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 Jakiś czas temu w Biedronce ojciec był z synkiem i robił zakupy. jak nie starczyło pieniędzy, oddawane było po kolei wszystko oprócz fajek i półlitrówki. Synek patrzył i płakał. Wiedział zapewne , że protesty nic nie dają.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 Witam - smutny wiersz - Pozdr. 1
Somalija Opublikowano 2 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 @Waldemar_Talar_Talar Wczoraj matka zamordowała troje dzieci, wstrząsnęło mną. Dziękuję za ślad. Pozdrawiam serdecznie.
Somalija Opublikowano 2 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 @Marek.zak1 To scena rozdzierająca serce. Dziękuję Marku, pozdrawiam serdecznie. @Dag Dziękuję Dag za komentarz. Od października nasila się problem nie tylko przemocy, ale też samobójstw rozszerzonych. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . @huzarc Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za odpowiedź i odwiedziny pod wierszem. Pozdrawiam Cię.
Somalija Opublikowano 2 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 (edytowane) @Dag Gdy matka zbiera ze sobą dziecko, aby oszczędzić mu cierpienia. Jest to zabójstwo plus samobójstwo, połączone więzią emocjonalną. Edytowane 2 Października 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 a drudzy by chcieli kochać dzieci, a nie mają. 1
Somalija Opublikowano 2 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 @Dag Wczoraj w naszym kraju matka zabiła troje małych dzieci, dziś wyłowiono z wody ciała matki i sześcioletniej dziewczynki...
Pan Ropuch Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 (edytowane) @Somalija Temat jest temat. W sam raz na poemat albo i dwa któż do tego głowę dziś ma. z pewnością nie Pan Ropuch, w ośmiomiliardowej rodzinnie gdzie samolubność, zachłanność i niezrozumienie grają pierwsze skrzypce, Bieda ma nieograniczone pole do popisu. Każda szczęśliwa rodzina wygląda tak samo, nieszczęśliwa zaś na miliony tfu... miliardy różnych odsłon i sposobów. Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 3 Października 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 @Pan Ropuch Dziękuję bardzo za czytanie. No, właśnie widzę, że ostatnio Pan Ropuszka nie jest w sosie... Hmm, może poćwicz trochę, mózg zagęszcza się w to tu, to tam i odblokowuje myślenie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 @Arsis Cześć, przepraszam że zaniedbałam naszą znajomość, byłam trochę zajęta, dostałam nawet premię. Co u Ciebie?
Arsis Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 @Somalija słucham sobie...
Somalija Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 (edytowane) @Gosława Dziękuję, może dlatego też, że inny niż zwykle Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dziękuję bardzo . @Arsis a ja jadę na rowerze i gonię własny cień . Edytowane 3 Października 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Arsis Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 @Somalija ... i czytam siedmiuset stronicową biografię o stalinie...
Somalija Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 @Arsis Ja czytam dzieciom na głos ,,Czerwone krzesło" Andrzeja Maleszki, syn też lubi o jaskinowcach, dinozaurach i wierszyki. Dziękuję za muzykę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , wysłucham wieczorem .
Arsis Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 @Somalija nie spadnij z roweru...
Pan Ropuch Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 @Somalija A po czym stwierdzasz to nie zsosienie albo nie zsosowanie? Jestem ciekawy w żadnym wypadku nie ciekawski :) Pozdrawiam Pan Ropuch
Somalija Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mam mowy o spadaniu, zrobiłam dziś trochę kilometrów i dotleniłam się, i czuję się szczęśliwa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Hmmm, tak mi podpowiada intuicja, ale co mi chce powiedzieć tego nie wiem. Może, to przez włosy, bo masz bardzo ładne a wciskasz je pod czapkę... W każdym razie dziękuję za odwiedziny . 1
Rekomendowane odpowiedzi